Ο Ολυμπιακός είναι μία ανάσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Ελλάδα, ενώ έχει κάνει και το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου. Έτσι, σιγά σιγά οι ιθύνοντες της ομάδας έχουν ξεκινήσει τον σχεδιασμό για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Τα ζητήματα που απαιτούν λύση είναι πολλά με πρώτο αυτό του Ερνέστο Βαλβέρδε, ενώ στη σειρά μπαίνουν οι ανανεώσεις των συμβολαίων, οι δανεικοί που ενδέχεται να αποκτηθούν με κανονική μετεγγραφή, οι δανεικοί που επιστρέφουν, αλλά και η μετεγγραφική ενίσχυση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μία από αυτές τις περιπτώσεις είναι και αυτή του Ζαν Μακούν. Ο Καμερουνέζος μέσος αγωνίζεται στους «ερυθρόλευκους» με τη μορφή δανεισμού από την Άστον Βίλα και έχει ικανοποιήσει με την παρουσία του στον Ολυμπιακό. Επιθυμία των «ερυθρόλευκων» είναι να παραμείνει στο «Γ. Καραϊσκάκης», όμως, για να γίνει αυτό, θα πρέπει ο Αφρικανός να συμβιβαστεί με την ελληνική οικονομική πραγματικότητα και οι Άγγλοι να ρίξουν τις απαιτήσεις τους από τα 3,5 εκατ. ευρώ που προβλέπει η ρήτρα αγοράς του.

Όσο για τις ανανεώσεις, σε πρώτο πλάνο μπαίνει η υπόθεση του Ερνέστο Βαλβέρδε, αφού από το αν θα συνεχίσει στον Ολυμπιακό εξαρτάται και ο υπόλοιπος σχεδιασμός της ομάδας.

Στη συνέχεια θα τεθούν τα ζητήματα του Όλοφ Μέλμπεργκ, αλλά και των Αριέλ Ιμπαγάσα και Φρανσουά Μοδέστο. Έπειτα προτεραιότητα θα πάρουν οι δανεικοί που επιστρέφουν, ενώ παράλληλα θα γίνει και έλεγχος της ελληνικής αλλά και της διεθνούς αγοράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την Ελλάδα έχει ξεχωρίσει ο Γιάννης Σκόνδρας. Ο 22χρονος αρχηγός του Ατρόμητου θεωρείται εξαιρετική επιλογή και προορίζεται για αντικαταστάτης του Φρανσουά Μοδέστο, εφόσον ο Κορσικανός αποχωρήσει. Οι σχέσεις του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο είναι πολύ καλές από τις συμφωνίες για Μήτρογλου και Τάτο.

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης