Η Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FA) έβαλε τέλος στις συμφωνίες χορηγίας της με τη στοιχηματική εταιρεία Ladbrokes και επιβεβαίωσε ότι τερματίζει όλες τις εμπορικές συμφωνίες που έχει συνάψει με εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο τομέα. Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν η FA δέχθηκε κριτική επειδή τιμώρησε παίκτες που παραβίασαν τους κανονισμούς περί στοιχηματισμού, ενώ την ίδια στιγμή ήταν εν ισχύ συμφωνίες της με στοιχηματικές εταιρείες.

«Στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Μαΐου, υπήρξε συμφωνία προκειμένου η FA να βάλει τέλος σε όλες τις χορηγίες της με στοιχηματικές εταιρείες αρχής γενομένης από το τέλος της σεζόν 2016/17» αναφέρει η αγγλική ομοσπονδία στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα και καταλήγει: «Η απόφαση πάρθηκε ύστερα από τρίμηνη επανεξέταση της προσέγγισης της FA ως διοικητικού οργάνου που έλαβε στοιχηματική χορηγία, την ώρα που ήταν υπεύθυνη για τη ρύθμιση των αθλητικών στοιχημάτων εντός των κανονισμών του αθλήματος. Κατά συνέπεια, η FA συμφώνησε αμοιβαία με τη Ladbrokes ότι η τωρινή συνεργασία τους θα τερματιστεί από τον Ιούνιο του 2017».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι οι κανονισμοί της FA απαγορεύουν στους παίκτες να στοιχηματίζουν σε ποδοσφαιρικούς αγώνες και τον Απρίλιο ο Τζόι Μπάρτον τιμωρήθηκε με αποκλεισμό 18 μηνών επειδή στοιχημάτισε σε περισσότερους από 1200 αγώνες.

Πάντως, η αγγλική ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις στοιχηματικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Ladbrokes, ως προς τις ανταλλαγές πληροφοριών για «ύποπτα» πονταρίσματα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης