Η ξιφασκία με αμαξίδιο αποτελεί το ένατο κατά σειρά άθλημα που θα έχει ελληνική εκπροσώπηση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου (29 Αυγούστου-9 Σεπτεμβρίου). Μετά την τοξοβολία, τον στίβο, το μπότσια, την ποδηλασία, την άρση βαρών σε πάγκο, την ιστιοπλοΐα, την σκοποβολή και την κολύμβηση, η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί από τέσσερα σπαθιά στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός για το 2012.

Οι Γιώργος Αλεξάκης, Μάνος Μπόγδος, Γεράσιμος Πυλαρινός και Πάνος Τριανταφύλλου θα λάβουν στο ατομικό της σπάθης όπου θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν το πρώτο μετάλλιο της χώρας μας στο συγκεκριμένο άθλημα σε επίπεδο Παραολυμπιακών Αγώνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Αλεξάκης και Πυλαρινός θα αγωνιστούν στη σπάθη κατηγορίας Α και οι Μπόγδος και Τριανταφύλλου στη σπάθη κατηγορίας Β με την ελληνική τετράδα να έχει στο παλμαρέ της μια σπουδαία αθλητική στιγμή, την κατάκτηση της τρίτης θέσης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του ομαδικού το 2010 στο Παρίσι.

Στη σπάθη Β ο Τριανταφύλλου χάρη στα δύο χάλκινα μετάλλια που κατέκτησε στα παγκόσμια κύπελλα του Έγκερ και του Μάλχιοβ κατέχει την 7η θέση στον κόσμο με 101 βαθμούς, ενώ ο Μπόγδος είναι 15ος. Ο Πυλαρινός κατέχει την 12η θέση στην παγκόσμια κατάταξη με 77 βαθμούς, ενώ τρεις θέσεις πιο κάτω βρίσκεται ο Αλεξάκης με 56 βαθμούς.

Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου η καλύτερη θέση των ελληνικών σπαθιών ήταν η 5η στη σπάθη κατηγορίας Α από τον Πυλαρινό, ενώ στο επέ της ίδιας κατηγορίας ήταν 10ος. Ακόμη ο Μπόγδος ήταν ένατος στη σπάθη Β και 11ος στο επέ. Ακόμα ο Αλεξάκης κατετάγη 18ος στη σπάθη Α.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης