Δε ξέρουμε τι ακριβώς είδε το νέο απόκτημα του Παναθηναϊκού Γιοχέι Καζιγιάμα, και αποφάσισε να έρθει και να παίξει στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά δεν είναι και ο μόνος.

Την αρχή έκανε το 2008, ο Χρήστος Κανελάκης, αφεντικό του Ιωνικού που είχε ως χόμπι να κάνει προσωπικό σκάουτ μέσω internet, φέρνοντας τον πρώτο Σαμουράι στην Ελλάδα, τον Κέντζι Φουκούντα. Ο αριστεροπόδαρος φορ Κέντζι Φουκούντα ήταν ο πρώτος αλλά και ο πιο πετυχημένος Ιάπωνας που αγωνίστηκε στην Ελλάδα, μετρώντας 24 συμμετοχές και 9 γκολ στο(τότε)πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής την σεζόν 2008-09. Κάποια στιγμή ασιάτης άσος ζήτησε από τη διοίκηση του συλλόγου να του καταβάλλει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό επικαλούμενος οικογενειακό πρόβλημα. Οι άνθρωποι των «μπλε» του αντιπρότειναν άλλο ποσό, με αποτέλεσμα οι δύο πλευρές να οδηγηθούν σε χάσμα και λίγο αργότερα ο άσος να αποτελέσει παρελθόν από τον Ιωνικό. Η αγορά όμως είχε ανοίξει. Δύο άλλοι συμπατριώτες του ακολούθησαν για ομάδες της Θεσσαλονίκης αυτή τη φορά. Ο Ντάιγκο Κομπαγιάσι, επίσης μεσοεπιθετικός, ήρθε για λογαριασμό του Ηρακλή το καλοκαίρι του 2009. Κάθισε δύο χρόνια και αγωνίστηκε συνολικά μόλις σε 14 παιχνίδια, αλλά πέρασε απαρατήρητος. Ο τρίτος Ιάπωνας ποδοσφαιριστής που εμφανίστηκε στα ελληνικά γήπεδα ήταν ο Νταϊσούκε Σακάτα. Έφτασε στις 20 Ιανουαρίου του 2011 για λογαριασμό του Άρη, περιφεριακός επιθετικός που αγωνιζόταν κυρίως ως “φτερό”, μέτρησε 6 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 2 στο Γιουρόπα Λιγκ. Ο Σακάτα ήταν όνομα στην πατρίδα του και όταν ξεκινούσε την καριέρα του είχε θεωρηθεί από τα μεγαλύτερα ταλέντα. Μάλιστα ο Σακάτα είχε υπογράψει συμβόλαιο 1,5 χρόνου με τον Άρη αλλά επειδή κόστιζε αρκετά συν το ότι δεν μπορούσε να προσαρμοστεί η οικογένεια του στον ελληνικό τρόπο ζωής, αναγκάστηκε να το διακόψει και να επιστρέψει στην πατρίδα του, για να παίξει παρακαλώ στην Τόκιο F.C. ως συμπαίκτης του Καζιγιάμα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πέρασαν 4,5 χρόνια από τότε και σήμερα(13/12) επιβεβαιώθηκε από όλες τις πλευρές πως ο Γιοχέι Καζιγιάμα της Τοκιο F.C. βρίσκεται πρό των πυλών του Παναθηναϊκού. Αν λοιπόν το deal ολοκληρωθεί με επιτυχία και ο Καζιγιάμα ντυθεί στα «πράσινα», τότε θα αποτελέσει μόλις τον τέταρτο(4ο) Ιάπωνα στο Ελληνικό πρωτάθλημα.

Επιμέλεια: Κατερίνα Νινιού

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης