Με τον Μίρνε Σίσιτς να κρατάει με επιτυχία την… μπαγκέτα του μαέστρου, ο ΟΦΗ επιβλήθηκε με 2-0 της Βέροιας το Σάββατο στο «Θ. Βαρδινογιάννης», επιστρέφοντας έτσι στις νίκες, έπειτα από δύο αγωνιστικές στη Super League.

Ο Σλοβένος άσος… σέρβιρε και τα δύο γκολ των «μελανόλευκων», που πέτυχαν οι Σόουζα (41′) και Λαμπρόπουλου (59′), συμβάλλοντας τα μέγιστα στη νίκη της ομάδας του Νίκου Αναστόπουλου, ο οποίος σημειωτέον τιμήθηκε, με αφορμή τη συμπλήρωση 400 συμμετοχών στην προπονητική του καριέρα.

Ο αγώνας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ΟΦΗ κυριάρχησε πλήρως στο πρώτο μέρος στον αγωνιστικό χώρο. Η ομάδα του Αναστόπουλου μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και δεν άργησε να επιβάλει τον ρυθμό της, αναλαμβάνοντας τα «ηνία» του αγώνα.

Μάλιστα, με κινητήριο μοχλό τον Σίσιτς, άρχισε να πιέζει την άμυνα των φιλοξενούμενων, που από την πλευρά τους προσπάθησαν να απειλήσουν, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία πάντως, την εστία του Γουναρίδη.

Στο 41ο λεπτό, η ανωτερότητα των Κρητικών μετουσιώθηκε σε γκολ, με τον Σίσιτς να βγάζει τη σέντρα και τον Σόουζα με προβολή να στέλνει την μπάλα πρώτα στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην επανάληψη, η Βέροια προσπάθησε να απαντήσει, ωστόσο, αντί να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης, εν τέλει δέχθηκε και δεύτερο τέρμα.

Πιο συγκεκριμένα, στο 59′, ο Λαμπρόπουλος, έπειτα από καταπληκτική ενέργεια του Σίσιτς και παράλληλη πάσα του Σλοβένου μέσου, έγινε αποδέκτης της μπάλας και δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το τελικό 2-0.

Στα εναπομείναντα λεπτά μάλιστα, ο ΟΦΗ πίεσε και για το τρίτο γκολ, αλλά δεν τα κατάφερε.

Αυτό βέβαια λίγη σημασία έχει, καθώς οι Ηρακλειώτες με το αυτό «τρίποντο» αναρριχήθηκαν στην έκτη θέση της βαθμολογίας (έχουν 13 βαθμούς), κάνοντας έτσι το καλύτερο δώρο στον Νίκο Αναστόπουλο, που τιμήθηκε για τη συμπλήρωση 400 συμμετοχών, στην προπονητική του καριέρα.

Κίτρινες: Λίλα, Κεϊτά, Πάντος – Γκατσολάρι, Μάνταλο, Μαρκόφσκι, Βασιλακάκης

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Πάντος, Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος, Μιχαήλ, Λίλα, Τσουκαλάς (70′ Κεϊτά), Ντε Βινσέντι (82′ Βίλα), Γεωργίου, Κοροβέσης, Ίλιτς (90′ Γιάκος).

Ξάνθη (Νίκος Κωστένογλου): Λοντίγκιν, Φλίσκας, Βάλλας, Βασιλακάκης, Μαρκόφσκι, Κομεσίδης, Καζούμπα (46′ Νάκας), Γκατσολάρι (46′ Γούτας), Μάνταλος, Τριάδης, Ονουάτσι (72′ Κούτεβ).

ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης