Στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ προκρίθηκε την Τρίτη η Ρεάλ Μαδρίτης.

Η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο επιβλήθηκε -και μάλιστα με ανατροπή- 2-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τραφορντ», και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου ματς, πήρε το πολυπόθητο εισιτήριο, για τους «8» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι «κόκκινοι διάβολοι» προηγήθηκαν με αυτογκόλ του Ράμος στο 48ο λεπτό, ωστόσο το συγκρότημα του Μουρίνιο ισοφάρισε με ένα εκπληκτικό γκολ του Μόντριτς στο 66′, πριν ο Κριστιάνο Ρονάλντο πληγώσει την πρώην ομάδα του στο 69′, χαρίζοντας στη «βασίλισσα» την πρόκριση.

Καθοριστικό ρόλο πάντως στη διαμόρφωση του αποτελέσματος έπαιξε η αμφισβητούμενη κόκκινη κάρτα που έδειξε στο 57′ ο Τούρκος διαιτητής, Τσουνεϊτ Τσακίρο στον Νάνι, που κόστισε στους γηπεδούχους.

Ο αγώνας

Η «αρμάδα» του σερ Άλεξ Φέργκιουσον ήλεγχε το ματς στο πρώτο ημίχρονο και θα μπορούσε να προηγηθεί στο 21ο λεπτό, όταν ο Βίντιτς σημάδεψε το δοκάρι της εστίας των Μαδριλένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τέλει η υπεροχή των «κόκκινων διαβόλων» μετουσιώθηκε σε γκολ στο 48ο λεπτό, όταν ο Σέρχιο Ράμος έστειλε άθελά του την μπάλα στο βάθος της εστίας της ομάδας.

Η Ρεάλ έδειχνε ανήμπορη να αντιδράσει, μέχρι που ο Τσακίρ τής χάρισε το αριθμητικό πλεονέκτημα, αποβάλλοντας εσφαλμένα τον Νάνι στο 57΄ για μαρκάρισμα στον Αρμπελόα.

Με «γεμίσματα» προσπάθησε η «βασίλισσα» να στριμώξει τους γηπεδούχους, μέχρι το 66′ όταν ο Λούκα Μόντριτς με έξοχη προσποίηση τον Κλέβερλι και με ασύλληπτο σουτ από 25 μέτρα ισοφάρισε σε 1-1.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Κριστιάνο Ρονάλντο με προβολή μετά από σέντρα-ασίστ του Ιγκουαΐν «κλείδωσε» την πρόκριση για τη Ρεάλ με κοντινή προβολή, γκολ το οποίο ο «CR7» δεν πανηγύρισε, σεβόμενος τα χρόνια που αγωνίστηκε στην αγγλική ομάδα.

Κίτρινες: Εβρά, Κάρικ – Αρμπελόα, Κακά, Πέπε

Κόκκινη: Νάνι (57΄)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Σερ Άλεξ Φέργκιουσον): Ντε Χέα, Ραφαέλ, Φέρντιναντ, Βίντιτς. Εβρά, Κάρικ, Κλέβερλι (73΄ Ρούνι), Νάνι, Γουέλμπεκ (81΄ Γιανγκ), Γκιγκς, Φαν Πέρσι

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζοσέ Μουρίνιο): Ντιέγκο Λόπεθ, Αρμπελόα, Βαράν, Ράμος, Κοεντράο, Τσάμπι Αλόνσο, Κεντίρα, Ντι Μαρία (44΄λ.τρ. Κακά), Οζίλ (70΄ Πέπε), Ρονάλντο, Ιγκουαίν (58΄ Μόντριτς)

Το αυτογκόλ του Ράμος

Το γκολ του Μόντριτς:

Το γκολ του Ρονάλντο:

Eπιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης