Ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε με ετήσιο αποκλεισμό από όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με τριετή αναστολή, στα τρία επόμενα παιχνίδια του στην Τούμπα θα αναγκαστεί να αγωνιστεί χωρίς τους φιλάθλους του και θα πληρώσει πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ στην UEFA.

Τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν στο γήπεδο της Τούμπας από οπαδούς των γηπεδούχων και των φιλοξενούμενων της Ραπίντ Βιέννης θα… κοστίσουν πολύ ακριβά στον «δικέφαλο του Βορρά», αφού, σε περίπτωση που περάσει στους ομίλους του Europa League, υπολογίζεται πως θα χάσει πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ λόγω της τιμωρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ιθύνοντες του ΠΑΟΚ αποφάσισαν να ασκήσουν έφεση,

Η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της UEFA για την ποινή σε ΠΑΟΚ και Ραπίντ, αναφέρει τα εξής:

«Η ελληνική και η αυστριακή ομάδα τιμωρούνται με ένα χρόνο αποκλεισμού με τριετή αναστολή από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις κι αυτή η τιμωρία ισχύει για πέντε χρόνια (σ.σ. αν στα επόμενα πέντε χρόνια ο ΠΑΟΚ δεν εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο, η ποινή παύει να ισχύει).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον ΠΑΟΚ καταλογίστηκε ανάρμοστη συμπεριφορά των οπαδών του (επεισόδια, εισβολή στον αγωνιστικό χώρο, ρίψη φωτοβολίδων και βεγγαλικών) και η ανεπαρκής διοργάνωση του αγώνα. Στην Ραπίντ καταλογίστηκε ανάρμοστη συμπεριφορά των οπαδών της (επεισόδια, ρίψη φωτοβολίδων και βεγγαλικών).

Ο ΠΑΟΚ υποχρεώνεται να παίξει τα επόμενα τρία εντός έδρας του στις διοργανώσεις της UEFA κεκλεισμένων των θυρών και του επιβάλλεται πρόστιμο 150.000 ευρώ.

Η Ραπίντ τιμωρείται με πρόστιμο 75.000 ευρώ και πρέπει να παίξει το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι της στις διοργανώσεις της UEFA κεκλεισμένων των θυρών. Αυτή η ποινή δεν αφορά τον επαναληπτικό αγώνα της Ραπίντ με τον ΠΑΟΚ στις 30/8 στην Βιέννη.

Οι δύο ομάδες μπορούν να ασκήσουν έφεση εντός τριών ημερών».

Επιμέλεια: Απόστολος Αγιοστρατίτης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης