Ο Βασίλης Γκαγκάτσης θα είναι και επίσημα υποψήφιος τον προεδρικό θώκο της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας στις εκλογές του Οκτωβρίου και αναμένεται να «κονταροχτυπηθεί» με τον Γιώργο Σαρρή.

Το δημοσίευμα όμως του «iapopsi.gr» θέτει ερωτήματα, για το κατά πόσο θα μπορεί βάσει νόμου να τελέσει τα καθήκοντα του, στην περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος της ΕΠΟ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Βασίλη Γκαγκάτσης είχε καταδικαστεί από το 5μελές Εφετείο Πλημμελημάτων για ανακριβείς φορολογικές δηλώσεις που αφορούσα τα έτη 2005, 2006, 2007 και 2008.

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 1040/2012 απόφασή του, ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αναίρεση κατά της υπ’ αριθμόν 1998/2011 καταδικαστικής απόφασης του 5μελούς Εφετείου Πλημμελημάτων. Αυτό σημαίνει πως η ποινή είναι αμετάκλητη!

Η φορολογική παράβαση αποτελεί ουσιαστικά τροχοπέδη στην επιθυμία του Βασίλη Γκαγκάτση να επανέλθει στα κοινά του ελληνικού ποδοσφαίρου, αφού σύμφωνα με το άρθρο 3 του νόμου 2725/1999 και παράρτημα Δ’ του καταστατικού της ΕΠΟ αποτελεί κώλυμα συμμετοχής σε διοικητικό όργανο και στην προκειμένη περίπτωση στο Δ.Σ. της ΕΠΟ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Απόστολος Αγιοστρατίτης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης