Ιδιαίτερα σημαντικό για τον ΠΑΣ Γιάννινα χαρακτήρισε ο Γιάννης Χριστόπουλος το σαββατιάτικο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Άρη, στη συνέντευξη Τύπου, που παρέθεσε την Πέμπτη.

Παράλληλα ο τεχνικός του «Άγιαξ »της Ηπείρου εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η ομάδα του έχει τα φόντα να φύγει με το τρίποντο από το «Κλεάνθης Βικελίδης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι μία δοκιμασία, στην οποία η ομάδα μας, για να πάρει αποτέλεσμα, θα πρέπει να δείξει χαρακτήρα. Η ομάδα του Άρη χαρακτηρίζεται από την ταχύτητα, την αγωνιστικότητα και το πάθος και όλα αυτά, σε συνδυασμό με την “καυτή” έδρα του Χαριλάου» τόνισε αρχικά ο προπονητής της ηπειρωτικής ομάδας και συνέχισε:

«Εμείς θα πρέπει να αντεπεξέλθουμε στην ψυχολογική πίεση που θα ασκηθεί στους παίκτες μας και να αντιπαραθέσουμε μεγάλη αγωνιστικότητα και πολύ τρέξιμο. Νομίζω ότι, με την ποιότητα που διαθέτουμε και την οργάνωση στο παιχνίδι μας, θα μπορέσουμε στο τέλος του αγώνα να φύγουμε με τους τρεις πόντους της νίκης».

Ο Χριστόπουλος επισήμανε ότι η σαββατιάτικη αναμέτρηση δεν θα έχει καμία σχέση με το φιλικό των δύο ομάδων, το περασμένο καλοκαίρι (0-0), ενώ προχώρησε και σε έναν μίνι απολογισμό των πρώτων δέκα αγωνιστικών: «Αν γυρίσουμε το χρόνο 5-6 μήνες πίσω, στο ξεκίνημα του καλοκαιριού, και δούμε τις συνθήκες που επικρατούσαν τότε και τις δυσκολίες που είχαμε να αντιμετωπίσουμε, μπορώ να πω ότι είμαι ικανοποιημένος και από την πορεία που είχαμε και από τη βαθμολογική συγκομιδή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχουμε κάνει τον κόσμο μας, αλλά και την ίδια μας την ομάδα, να ξεχάσει την αφετηρία που ξεκινήσαμε το καλοκαίρι και να έχουμε ακόμα μεγαλύτερες απαιτήσεις».

Ο τεχνικός του ΠΑΣ υπογράμμισε ακόμη ότι η ψυχολογία της ομάδας του έχει βελτιωθεί μετά τη νίκη της περασμένης αγωνιστικής επί της Ξάνθης και πρόσθεσε ότι «… το ζητούμενο είναι ότι τώρα μας λείπουν 1-2 εκτός έδρας αποτελέσματα, ώστε να καταφέρουμε να απελευθερωθούμε, να ανέβουμε βαθμολογικά και να είμαστε πιο άνετοι στα παιχνίδια μας».

Σε ερώτηση, δε, για τα επόμενα τέσσερα ματς πρωταθλήματος, όπου οι Γιαννιώτες αντιμετωπίζουν ομάδες που βρίσκονται στην ίδια… μοίρα (δεν έχουν εξασφαλίσει αδειοδότηση), ο Χριστόπουλος είπε: «Νομίζω ότι η κλήρωση του πρωταθλήματος δεν μας ευνόησε. Βρεθήκαμε στην αρχή να παίζουμε κάποια δύσκολα παιχνίδια και θα προτιμούσα αυτούς τους τέσσερις αντιπάλους που θα έχουμε προσεχώς, να τους είχαμε στο ξεκίνημα.

Αυτές οι ομάδες βελτιώθηκαν σε μεγάλο βαθμό και δείχνουν άλλο πρόσωπο. Είναι μία δοκιμασία αυτά τα ματς, να δείξουμε πραγματικά το χαρακτήρα μας ως ομάδα και να δείξουμε αν μπορούμε να ανταποκριθούμε σε κάποια πιο δύσκολα τεστ που θα μας δώσουν πραγματικά μεγάλη ώθηση».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης