Θεμέλια πρόκρισης για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ έβαλε την Τετάρτη η Γιουβέντους στο «Ντραγκάο». Οι «μπιανκονέρι» επιβλήθηκαν εκτός έδρας με 2-0 της Πόρτο και απέκτησαν σαφές προβάδισμα για την κατάκτηση του εισιτηρίου που οδηγεί στους «8» της διοργάνωσης.

Αντίθετα μεγάλη μάχη προμηνύεται στον αγώνα ρεβάνς ανάμεσα στη Λέστερ και τη Σεβίλλη, καθώς, ενώ οι Ανδαλουσιάνοι είχαν αποκτήσει «αέρα» δύο τερμάτων, το γκολ του Βάρντι με το οποίο διαμορφώθηκε το 2-1 υπέρ των γηπεδούχων, άλλαξε τα δεδομένα και άφησε τα πάντα ανοιχτά, ενόψει του επαναληπτικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο παιχνίδι της Πορτογαλίας η φάση που σίγουρα άλλαξε τις ισορροπίες ήταν η βλακώδης αποβολή του Άλεξ Τέγες στο 27ο λεπτό, όταν δέχθηκε δύο κίτρινες σε ένα λεπτό (!) για ισάριθμα σκληρά μαρκαρίσματα (σε Κουαδράδο και Λιχστάινερ).

Με αριθμητικό μειονέκτημα οι «δράκοι» άντεξαν το… σφυροκόπημα των Ιταλών μέχρι το 72′, όταν με το γκολ του Μάρκο Πιάτσα, που είχε μπει στο παιχνίδι πέντε λεπτά νωρίτερα, άνοιξε το σκορ, για να έρθει ένα λεπτό μετά την είσοδό του στο ματς (74′) ο Ντάνι Άλβες να γράψει το τελικό 2-0.

Όσον αφορά στην αναμέτρηση στο «Σάντσεθ Πιθχουάν», οι Σεβιγιάνοι που είχαν δύο δοκάρια και ένα χαμένο πέναλτι (σ.σ.: το εκτέλεσε ο Καρέα και το έπιασε ο Σμάιχελ) προηγήθηκαν με 2-0, χάρη στα τέρματα των Σαράμπια (25΄) και Κορέα (62΄), ωστόσο η Λέστερ δεν είχε πει την τελευταία της λέξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κι αυτό γιατί στο 73′ ο Βάρντι βρήκε δίχτυα, μειώνοντας σε 2-1, γκολ που ίσως να παίξει καθοριστικό ρόλο στη ρεβάνς του «Κινγκ Πάουερ», που είναι προγραμματισμένη για τις 14 Μαρτίου.

Πόρτο-Γιουβέντους 0-2

Γκολ: 72′ Πιάτσα, 74′ Ντάνι Άλβες

Πόρτο (Νούνο Εσπίριτο Σάντο): Κασίγιας, Περέιρα, Μαρκάνο, Τέλες, Φελίπε, Ντανίλο, Μπραχίμι (73΄ Γιότα), Νέβες (61΄ Κορόνα), Ερέρα, Αντρέ Σίλβα (30΄ Λαγιούν), Σοάρες

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Λιχτστάινερ (73΄ Ντάνι Άλβες), Μπαρτζάλι, Κιελίνι, Σάντρο, Κεντίρα, Πιάνιτς, Κουαδράδο (67΄ Πιάτσα), Ντιμπάλα (86΄ Μαρκίζιο), Μάντζ

Σεβίλλη-Λέστερ 2-1

Γκολ: 25′ Σαράμπια 62′ Κορέα-73′ Βάρντι

Σεβίλλη (Χόρχε Σαμπάολι): Ρίκο, Φερέιρα, Νασρί, Κορέα (63΄ Ιμπόρα), Ενζονζί, Γιόβετιτς, Σαράμπια, Εσκουδέρο, Βιτόλο, Ραμί, Λενγκλέ (55΄ Καρίκο)

Λέστερ (Κλαούντιο Ρανιέρι): Σμάιχελ, Ντρινκγουότερ, Μόργκαν, Χουτ, Μούσα (58΄ Γκρέι), Βάρντι, Ολμπράιτον (88΄ Αμαρτέι), Σίμπσον, Εντιντί, Μαχρέζ, Φουχς

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης