Μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα, η Μπάγερν κατέκτησε και το Σούπερ Καπ, καθώς νίκησε 5-4 στα πέναλτι την Ντόρτμουντ, η οποία είχε αρχηγό της τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο.

Η κανονική διάρκεια έληξε 2-2, με την Ντόρτμουντ να προηγείται δύο φορές, με τον Πούλισιτς στο 12′ και τον Αουμπαμεϊάνγκ στο 71′ και τους Βαυαρούς να ισοφαρίζουν με τον Λεβαντόφσκι στο 18′ και με αυτογκόλ του Μπουέρκι, δύο λεπτά πριν την ολοκλήρωση του 90λεπτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι το ματς οδηγήθηκε απευθείας στα πέναλτι, εκεί όπου ο Ρόμαν Μπίρκι έκανε την πρώτη επέμβαση, σε πέναλτι του Γιόσουα Κίμιχ κι ενώ το επιμέρους σκορ ήταν 2-2.

Στο 3-3, ο Ρόντε δεν κατάφερε να πάρει εκδίκηση από την πρώην ομάδα του, με τον Ούλραϊχ να πιάνει την προσπάθειά του και το ίδιο συνέβη με τον Μαρκ Μπάρτρα, με συνέπεια οι Βαυαροί να κατακτήσουν το πρώτο τρόπαιο της σεζόν με 5-4 στα πέναλτι.


ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ:
Μπίρκι, Πίστσεκ, Παπασταθόπουλος, Μπάρτρα, Ζαγκαντού (77′ Πάσλακ), Κάστρο, Σαχίν, Νταχούντ (46′ Ρόντε), Ντεμπελέ, Ομπαμεγιάνγκ, Πούλισιτς (90′ Φίλιπ)

ΜΠΑΓΕΡΝ:
Ούλραϊχ, Κίμιχ, Μαρτίνεθ (60′ Ζίλε), Χούμελς, Ραφίνια, Τολισό (84′ Σάντσες), Ρούντι, Βιδάλ, Μίλερ (67′ Κομάν), Λεβαντόβσκι, Ριμπερί

Η διαδικασία των πέναλτι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λεβαντόβσκι 0-1

Ντεμπελέ 1-1

Ριμπερί 1-2

Φίλιπ 2-2

Κίμιχ απέκρουσε ο Μπίρκι

Ομπαμεγιάνγκ 3-2

Ρούντι 3-3

Ρόντε απέκρουσε ο Ούλραϊχ

Βιδάλ 3-4

Κάστρο 4-4

Ζίλε 4-5

Μπάρτρα απέκρουσε ο Ούλραϊχ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης