Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τίμησε η διοίκηση των Σαν Αντόνιο Σπερς τον Τιμ Ντάνκαν, καθώς στο πλαίσιο του νικηφόρου (113-110) αγώνα με τους Πέλικανς ανακοινώθηκε πως η φανέλα με τον αριθμό 21 αποσύρεται οριστικά.

Ο εμβληματικός αρχηγός των «σπιρουνιών» έχει αποχωρήσει από την ενεργό δράση εδώ και λίγους μήνες και είναι ο -μόλις- όγδοος παίκτης στην ιστορία της ομάδας που απολαμβάνει ανάλογη τιμή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θέλω απλώς να σας πω ευχαριστώ για την υποστήριξή σας…Ευχαριστώ τους φιλάθλους, τη διοίκηση και τους συμπαίκτες μου» δήλωσε εμφανώς συγκινημένος ο Ντάνκαν και πρόσθεσε: «Μου λέτε όλοι ότι σας έχω δώσει πολλά. Όμως, δεν έχετε ιδέα πόσα μου έχετε δώσει εσείς. Ευχαριστώ κόουτς Ποπ (σ.σ.: Πόποβιτς), επειδή υπήρξες πολλά περισσότερα από ένας προπονητής. Ήσουν πατέρας».

Από τη μεριά του, ο θρύλος των πάγκων τόνισε: «Μου λείπει και λείπει σε όλον τον κόσμο. Δεν ήταν οι πόντοι ή τα ριμπάουντ τα σημαντικά, αλλά η ηγετική φυσιογνωμία του. Την πρώτη φορά που συζητήσαμε κατάλαβα ότι επρόκειτο για κάτι ξεχωριστό. Μιλήσαμε για όλα εκτός από μπάσκετ. Είσαι ένας σούπερ σταρ, αλλά με άφησες να κατευθύνω αυτήν την ομάδα»…

«Τίμι σ΄ευχαριστώ για όλα. Μας έκανες καλύτερους» είπε από την πλευρά του ο Μανού Τζινόμπιλι…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 40χρονος πάουερ φόργουορντ αγωνίστηκε και τα 19 χρόνια (1997-2016) της καριέρας του στο ΝΒΑ στους Σαν Αντόνιο Σπερς. Τα «σπιρούνια», υπό την ηγεσία του Τιμ Ντάνκαν, έπαιρναν κάθε χρόνο το «εισιτήριο» για τα πλέι οφ, έφτασαν στην κατάκτηση 5 πρωταθλημάτων (1999, 2003, 2005, 2007, 2014), ενώ σημείωσαν 1072 νίκες -438 ήττες στην κανονική περίοδο (ποσοστό επιτυχίας 71%), που είναι το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ τα τελευταία 19 χρόνια.

Ο Ντάνκαν είναι ο μοναδικός αθλητής στην ιστορία του ΝΒΑ που κατάφερε να κατακτήσει τίτλο σε τρεις διαφορετικές δεκαετίες και ένας από τους δύο παίκτες (σ.σ.: ο άλλος είναι ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ) που έχουν τουλάχιστον 26.000 πόντους, 15.000 ριμπάουντ και 3.000 τάπες στην καριέρα τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης