Η κυπριακή ποδοσφαιρική ομοσπονδία εξέλεξε σήμερα το νέο της πρόεδρο στην έκτακτη εκλογική συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία.

Η μοναδική υποψηφιότητα που κατατέθηκε και η οποία υποστηρίχθηκε από 15 μέλη της γενικής συνέλευσης, ήταν αυτή του αναπληρωτή προέδρου, Γιώργου Κούμα, ο οποίος εξελέγη νέος πρόεδρος της ομοσπονδίας, στη θέση του Κωστάκη Κουτσοκούμνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σημερινή συνέλευση της ΚΟΠ ανακήρυξε τον Κούμα πρόεδρο της ΚΟΠ για θητεία μέχρι το 2023, μετά και την καταστατική αλλαγή που προέκυψε στην έκτακτη καταστατική συνέλευση της 18ης Μαρτίου, σε σχέση με τη διάρκεια της θητείας του νέου προέδρου της ομοσπονδίας.

Η σημερινή συνέλευση έγινε παρουσία εκπροσώπων της FIFA και της UEFA. Τη FIFA εκπροσώπησε ο διευθυντής ευρωπαϊκών ομοσπονδιών, Μπγιορν Βάσαλο, και την UEFA το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής, Τζον Ντιλέινι, και ο διευθυντής εθνικών ομοσπονδιών, Ζόραν Λάκοβιτς.

Ο Γιώργος Κούμας έγινε ο 12ος πρόεδρος της ΚΟΠ, αντικαθιστώντας τον αείμνηστο Κωστάκη Κουτσοκούμνη, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος από το 2001 μέχρι και τις 5 Μαρτίου 2018, όταν και απεβίωσε. Ο Κούμας κατείχε τη θέση του αναπληρωτή προέδρου της ΚΟΠ από το 2007, ενώ ασχολήθηκε για πρώτη φορά με τα διοικητικά της ομοσπονδίας το 2005 όταν εξελέγη για πρώτη φορά στο διοικητικό συμβούλιο στη θέση του βοηθού γενικού γραμματέα. Να σημειωθεί ότι σύντομα ο Γιώργος Κούμας θα γίνει μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της FIFA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης