Mε τον Νάντο ντε Κολό να κάνει… πράματα και θάματα στο παρκέ η ΤΣΣΚΑ Μόσχας αναδείχθηκε νικήτρια στον «ρωσικό εμφύλιο» του φάιναλ φορ της Euroleague και κατέκτησε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Πιο συγκεκριμένα η ομάδα του Ιτούδη επικράτησε με 88-81 της Λοκομοτίβ Κουμπάν στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης και θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το βαρύτιμο τρόπαιο την Κυριακή στην «Mercedes Benz Arena» του Βερολίνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην πέμπτη διαδοχική συμμετοχή της σε φάιναλ φορ και 15η στο σύνολο (ρεκόρ) η ΤΣΣΚΑ είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, βασιζόμενη στην καλά οργανωμένη άμυνα της με αλληλοκαλύψεις και περιστροφές μετά τα σκριν, ειδικά στο πρώτο δεκάλεπτο.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, ο οποίος την Κυριακή θα παλέψει να γίνει ο δεύτερος Έλληνας προπονητής που πανηγυρίζει Euroleague μετά τον Γιώργο Μπαρτζώκα (2013 με Ολυμπιακό), συντηρούσε από το τέλος της πρώτης περιόδου μία διψήφια διαφορά, την οποία… ροκάνισε χωρίς αποτέλεσμα στα τελευταία λεπτά η Λοκομοτίβ.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της ΤΣΣΚΑ στον αποψινό ημιτελικό ήταν, όπως προαναφέραμε, ο Νάντο ντε Κολό (30π.), με τον Βιτάλι Φριτζόν να αποτελεί άξιο συμπαραστάτη του με 13 πόντους. Στο κομμάτι της δημιουργίας διακρίθηκε και πάλι ο Μίλος Τεόντοσιτς με 6 ασίστ, ενώ σπουδαία δουλεία έκαναν στον τομέα των ριμπάουντ οι Κάιλ Χάινς (7ρ.) και Νικίτα Κουρμπάνοφ (7ρ.).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την Λοκομοτίβ Κουμπάν, που ήταν απογοητευτική από τα 6.75 (32.3%), ξεχώρισε ο Μάλκολμ Ντιλέινι με 26 πόντους, εκ των οποίων οι 17 στο δεύτερο ημίχρονο.

Τα δεκάλεπτα: 23-12, 47-37, 69-59, 88-81

ΤΣΣΚΑ (Δημήτρης Ιτούδης): Ντε Κολό 30 (2), Τεόντοσιτς 8 (2), Φριντζόν 13 (2), Τζάκσον, Βοροντσέβιτς 9 (3), Χίγκινς 7 (1), Χριάπα 9 (1), Κουρμπάνοφ, Χάινς 8.

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ντιλέινι 26 (4), Σίνγκλετον 4, Ράντολφ 13 (11 ριμπ.), Ντρέιπερ 17 (3), Μπίκοφ, Τζάνινγκ 7 (1), Βορόνοφ, Ζούμπκοφ, Μπρόκχοφ 12 (2).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης