Ακόμη μία σημαντική απώλεια στη γραμμή πυρός της Μπαρτσελόνα έχει να αντιμετωπίσει ο Γιώργος Μπαρτζώκας, καθώς οι αρχικοί φόβοι επιβεβαιώθηκαν και ο Πάου Ρίμπας χάνει το υπόλοιπο της εφετινής αγωνιστικής περιόδου.

Ο Ισπανός διεθνής γκαρντ τραυματίστηκε στο αριστερό πόδι στην ήττα των «μπλαουγκράνα» από τον Ερυθρό Αστέρα την Τετάρτη, με το ιατρικό επιτελείο της Μπαρτσελόνα να επιβεβαιώνει χθες ότι ο 29χρονος υπέστη ρήξη αχίλλειου τένοντα και ότι σήμερα θα υποβληθεί σε επέμβαση. H απώλεια του Ρίμπας προστέθηκε δίπλα σε αυτές των Τζάστιν Ντόλμαν και Χουάν Κάρλος Ναβάρο και Σέιν Λαουάλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ελπίζουμε να τους έχουμε σύντομα μαζί μας, όμως τώρα μπορούμε απλώς να επιβιώσουμε» ανέφερε σχετικά με τους τραυματισμούς που έχουν πλήξει την ομάδα ο Γιώργος Μπαρτζώκας και συνέχισε:

«Υπάρχουν πολλές περίπλοκες και δύσκολες καταστάσεις. Τέτοια είναι η κατάσταση στην οποία είμαστε, όμως πρέπει να ξεχάσουμε την ήττα στο Βελιγράδι από τον Ερυθρό Αστέρα. Σε όλη μου την καριέρα έχω αντιμετωπίσει τραυματισμούς, που είναι μέρος του σπορ, αλλά τόσοι πολλοί, σε τόσο λίγες μέρες δεν μου έχει ξανασυμβεί, αλλά πρέπει να το ξεπεράσουμε.

»Κάποιοι παίκτες έλειπαν για 1-2 μήνες, αλλά όχι όλοι μαζί και τόσο νωρίς στη σεζόν. Η εμπειρία αυτή θα είναι μάθημα για την Euroleague, που είναι πολύ απαιτητικό πρωτάθλημα και απαιτεί τη μέγιστη αποτελεσματικότητα. Για τους τραυματίες θα μας πουν οι γιατροί. Ο Τζάστιν Ντόελμαν ήταν να μείνει εκτός για δύο εβδομάδες, όμως θα δούμε πως θα επιστρέψει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσο για την αναζήτηση παικτών για ενίσχυση, δήλωσε: «Χρειαζόμαστε τρεις πόιντ γκαρντ σε ρόστερ 13 παικτών. Χθες είχαμε μόλις 11 συνολικά και δύο εξ αυτών νεαροί (Πένο, Σένα). Οι υπόλοιποι πρέπει να αναλάβουν μεγαλύτερη ευθύνη. Μας λείπουν παίκτες με αρκετή εμπειρία σε αυτό το επίπεδο και πρέπει να κοιτάξουμε στην αγορά, γνωρίζοντας πως δεν μπορούμε να αποκτήσουμε μη κοινοτικό παίκτη και τώρα δεν υπάρχουν πολλοί διαθέσιμοι».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης