Ο Ντιμίτρι Παγέτ μίλησε για τον περιπετειώδη τρόπο με τον οποίο έφυγε από τη Γουέστ Χαμ για να επιστρέψει στην πατρίδα του. Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός που εντυπωσίασε στο EURO 2016, πίεσε πολύ σκληρά τον Ιανουάριο για να πάρει μεταγραφή και τα κατάφερε, αφού η Μαρσέιγ δαπάνησε 25εκ. λίρες για να αποσπάσει το «οκ» της Γουέστ Χαμ. Λιγότερα απ΄όσα ζητούσαν οι Αγγλοι, περισσότερα από το… τίποτα που θα έπαιρναν αν κρατούσαν «δέσμιο» τον ποδοσφαιριστή.

«Δεν ήθελα να παίζω στα χαμηλά πατώματα της Premier League. Δεν με ευχαριστούσε ο αμυντικός προσανατολισμός της ομάδας και το μόνο που μπορεί να πει κανείς είναι ότι εκνευρίστηκα. Δούλευα σκληρά σε κάθε ματς, χωρίς να το χαίρομαι. Ηλθα σε επαφή με τη Μαρσέιγ και τον Ρούντι Γκαρσία, που γνωρίζω καλά τη φιλοσοφία του, άρα η απόφασή μου ήταν εύκολη έστω κι αν χρειάστηκε να περιμένω έξι μήνες» είπε ο Παγέτ, αποκαλύπτοντας επί της ουσίας ότι είχε κάνει την επιλογή του από το καλοκαίρι του 2016, αμέσως μετά το EURO, όμως η Γουέστ Χαμ ήταν κατηγορηματικά αντίθετη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η χρονική στιγμή στην οποία ο 30χρονος άσος συνειδητοποίησε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να συνεχίσει να φοράει τη φανέλα των «Σφυριών» ήταν στη νίκη 1-0 επί της Χαλ, στις 17 Δεκεμβρίου. Οι αντίπαλοι είχαν τέσσερα δοκάρια (!) κάτι που δεν άρεσε καθόλου στον Παγέτ: «Ολοι πανηγύριζαν, όμως η αλήθεια είναι πως ο MVP της ομάδας μας ήταν το δοκάρια! Τότε αντιλήφθηκε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να βελτιωθώ σε αυτήν την ομάδα. Αντίθετα, διακινδύνευα να κάνω βήματα προς τα πίσω». Και έκτοτε άρχισε ο… πόλεμος! «Τους προειδοποίησαν ότι δεν πρόκειται να ανεχτώ άλλο αυτήν την κατάσταση, αλλά μάλλον νόμιζαν ότι δεν μιλούσα σοβαρά. Ο προπονητής, Σλάβεν Μπίλιτς, ήξερε ότι ήθελα να φύγω, το συζητήσαμε στην αρχή της σεζόν, όμως η διοίκηση έκλεισε την πόρτα κι αυτό το σεβάστηκα. Τον Ιανουάριο τους είπα ότι το μόνο που θέλω είναι να πάω στη Μαρσέιγ, πουθενά αλλού. Οταν μου είπαν “Οχι”, τους απάντησα ότι δεν είμαι πλέον παίκτης της Γουέστ Χαμ».

Απο τότε η κατάσταση έγινε δύσκολη για τον Γάλλο, με τους οπαδούς της ομάδας να τον αποδοκιμάζουν σε κάθε ευκαιρία, μέχρι που πέτυχε αυτό που ήθελε όταν και ο σύλλογος της Premiership συνειδητοποίησε ότι αυτή η ιστορία ζημιώνει όλους τους εμπλεκόμενους: «Δεν φοβήθηκα, αλλά ήταν λίγο δύσκολα τα πράγματα για την οικογένειά μου. Ξέρω πως είναι ο κόσμος. Για 1,5 χρόνο με αποθέωναν κι αυτό δεν το ξεχνώ. Το πιο σημαντικό είναι ότι τώρα βρίσκομαι εκεί που ήθελα εγώ και η οικογένεια. Τα καλύτερα έρχονται».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης