Το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του πινγκ πονγκ έγραψε ο Μα Λονγκ. Ο Κινέζος πρωταθλητής κατέκτησε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών που διεξάγεται στην Γερμανία και πέτυχε κάτι που μέχρι τώρα είχε μόνο ο συμπατριώτης του Ζανγκ Ζίκε.

Ο Μα Λονγκ έγινε, μόλις ο δεύτερος αθλητής που καταφέρνει να κατακτήσει δύο συνεχόμενα Παγκόσμια πρωταθλήματα (2015-17) και ενδιάμεσα να φορέσει στο στήθος το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό το κατόρθωμα, μέχρι στιγμής το είχε πετύχει μόνο ο Ζανγκ Ζίκ (2011-13) και είχε πάρει το χρυσό στο Λονδίνο το 2012.

Ο τελικός ήταν πραγματικά εντυπωσιακός και κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Ο Φαν Ζεντόνγκ ήταν ανταγωνιστικότατος και το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες, καθώς έληξε 4-3 και το τελευταίο σετ να λήγει στην παράταση 12-10.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν ο Σου Σιν (Κίνα) και ο Λι Σανγκσου. Ο αθλητής από την Κορέα με την είσοδό του στα μετάλλια, κατάφερε να σπάσει την κυριαρχία της Κίνας, καθώς τα τελευταία δύο Παγκόσμια πρωταθλήματα και τα 4 μετάλλια πήγαιναν στην υπερδύναμη του Παγκοσμίου πινγκ πονγκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης