Την απόφαση να αποχωρήσει από την ενεργό δράση ανακοίνωσε ο Ρίκι Λάμπερτ. Ο 35χρονος πρώην άσος των Σαουθάμπτον, Λίβερπουλ και Γουέστ Μπρομ έμεινε χωρίς ομάδα από τον περασμένο Ιούλιο, όταν έμεινε ελεύθερος από την Κάρντιφ.

Σε 607 αγώνες πρωταθλήματος πέτυχε 218 γκολ, σε μία καριέρα που διήρκησε 19 χρόνια και άλλαξε 9 ομάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Νιώθω τυχερός που ασχολήθηκα με το ποδόσφαιρο για όσο καιρό ήθελα», τόνισε ο γεννημένος στο Λίβερπουλ επιθετικός. Σε 11 συμμετοχές στην εθνική Αγγλίας πέτυχε 3 γκολ, ενώ είχε αγωνιστεί ως αλλαγή στο παγκόσμιο κύπελλο του 2014.

«Είχα και καλές, αλλά και κακές στιγμές στην καριέρα μου. Έχοντας εκπροσωπήσει ομάδες όπως η Λίβερπουλ, η Σαουθάμπτον και φορώντας το εθνόσημο σε Παγκόσμιο Κύπελλο, ήταν κάτι πέρα από τα όνειρά μου», τόνισε ο Λάμπερτ.

«Η πιο σπουδαία στιγμή στην επαγγελματική μου καριέρα ήταν όταν έπαιξα και σκόραρα για λογαριασμό της Αγγλίας και ποτέ δεν θα φύγουν από το μυαλό μου οι εμπειρίες που έζησα εκεί», πρόσθεσε ο έμπειρος στράικερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ξεκίνησε στην Μπλάκπουλ και πέρασε στη συνέχεια από τις Μάκλσφιλντ, Στόκπορτ, Ροτσντέιλ και Μπρίστολ Ρόβερς. Μέσα από τις εμφανίσεις του στις μικρότερες κατηγορίες, στα 30 του χρόνια έκανε το όνειρό του πραγματικότητα κι έπαιξε στην Premier League με την φανέλα της Σαουθάμπτον.

Από τους «Αγίους» έλαβε την κλήση για τα «Τρία Λιοντάρια» και ήταν αυτός που πέτυχε το νικητήριο γκολ στο ντεμπούτο του με την εθνική ομάδα στο 3-2 επί της Σκοτίας το 2013.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης