Η Ρόμα βρίσκεται στην τελική ευθεία για την έναρξη κατασκευής του νέου πολυτελούς γηπέδου της, χωρητικότητας 56.000 θεατών, στο νοτιοδυτικό μέρος της «αιώνιας πόλης», όπως ανακοίνωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του συλλόγου, ο οποίος βρίσκεται στο Ντουμπάι.

Αρχικά προγραμματισμένο να είναι έτοιμο στη φετινή σεζόν, ο Ουμπέρτο Γκαντίνι χαρακτήρισε ως «τελευταίο βήμα» την τελική έγκριση και το στάδιο αναμένεται να είναι έτοιμο για τη σεζόν 2020-21, αν όχι νωρίτερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το “Stadio Della Roma”, όπως τώρα ονομάζεται, έφερε τους «τζαλορόσι» αρκετά χρόνια πίσω, καθώς προσπαθούσαν να λάβουν την περιβόητη έγκριση.

«Είναι θέμα 1-2 μηνών» τόνισε στο Reuters ο Γκαντίνι, με το σύλλογο της Ρώμης να ακολουθεί τα… βήματα της -πρωτοπόρου και πρωταθλήτριας- Γιουβέντους, η οποία έγινε η πρώτη ιταλική ομάδα που διαθέτει δικό της στάδιο, έχοντας χτίσει γήπεδο 41.000 θέσεων (Juventus Stadium) το 2011, μετά από χρόνια συμβίωσης στο “Stadio delle Alpi” μαζί με την Τορίνο.

Τέτοια σύγχρονα γήπεδα με μοντέρνες εγκαταστάσεις θα βοηθήσουν και την Ιταλία σε ενδεχόμενη προσπάθεια της ομοσπονδίας να αναλάβει είτε Παγκόσμιο Κύπελλο, είτε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης