Ο Μαρκ Βίλμοτς ανέλαβε πριν από λίγες ημέρες την τεχνική ηγεσία της Ακτής Ελεφαντοστού και δήλωσε ότι μια από τις πρώτες προτεραιότητές του είναι να πείσει τον Γιάγια Τουρέ, ο οποίος έχει ανακοινώσει την αποχώρησή του από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, να επιστρέψει στην εθνική.

«Είδα τους τελευταίους δύο αγώνες που έπαιξε για τη Μάντσεστερ Σίτι σε θέση αμυντικού μέσου. Είναι πάντα σπουδαίος, είναι τόσο καλός σωματικά» δήλωσε ο Βέλγος προπονητής μετά την υπογραφή διετούς συμβολαίου συνεργασίας στο Αμπιτζάν και συνέχισε: «Θα πάω να τον δω, θα μιλήσω μαζί του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 34χρονος πρώην παίκτης του Ολυμπιακού δεν έχει αγωνιστεί στην εθνική ομάδα της Ακτής Ελεφαντοστού από τότε που την οδήγησε στην κατάκτηση του τροπαίου στο Κόπα Άφρικα του 2015. Εν τη απουσία του, οι «ελέφαντες» προσπάθησαν να υπερασπιστούν φέτος τον τίτλο τους στην Γκαμπόν τον Ιανουάριο, ωστόσο αποκλείστηκαν στη φάση των ομίλων. «Ξέρω πόσο σημαντικό είναι να έχουμε έμπειρους παίκτες. Δεν έχει τελειώσει ακόμη για τον Τουρέ, πρέπει να τον φέρουμε πίσω. Η υπόθεση Γιάγια Τουρέ θα είναι μια από τις πρώτες αποστολές μου».

Αναφορικά με την εθνική ομάδα της Ακτής Ελεφαντοστού, ο 48χρονος Βίλμοτς, ο οποίος αντικατέστησε τον Μισέλ Ντουσουγιέρ, που έλυσε τη συνεργασία του με την ομοσπονδία της χώρας μετά το Κόπα Αφρικα 2017, δήλωσε: «Δεν ξέρω πολλά πράγματα για τη χώρα, αλλά έχω πολλές πληροφορίες για την εθνική ομάδα και είχα μεγάλο ενδιαφέρον για την εθνική ομάδα. Διαθέτουν μια πολύ καλή γενιά παικτών. Θα έλεγα ότι αυτή είναι μια χρυσή γενιά. Όταν μου προσφέρθηκε η πρόκληση, σκέφτηκα: Γιατί όχι;».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης