Δύο από τις μεγαλύτερες ομάδες ποδοσφαίρου στον κόσμο, η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης θα αναμετρηθούν στο περίφημο El Clasico, που θα διεξαχθεί σήμερα στις 17.15 (COSMOTE SPORT 2 HD) στο Camp Nou.

Ποδοσφαιρόφιλοι απ’ όλο τον κόσμο περιμένουν με αγωνία την αναμέτρηση, καθώς πρόκειται αναμφισβήτητα για το μεγαλύτερο ματς στον πλανήτη. Στη σπουδαία αυτή ποδοσφαιρική συνάντηση, θα κοντραριστούν και δύο από τους μεγαλύτερους παίκτες στον κόσμο του ποδοσφαίρου, Ρονάλντο και Μέσι, που διεκδικούν το FIFA Ballon d’Or.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να επεκτείνει το προβάδισμά της στη La Liga από τη δεύτερη Μπαρτσελόνα στους 9 πόντους, αν καταφέρει να νικήσει στη Βαρκελώνη αυτό το Σαββατοκύριακο, τη στιγμή που η Μπαρτσελόνα, θα προσπαθήσει να… μαζέψει το χάσμα που την χωρίζει από την κορυφή του πίνακα, παλεύοντας απέναντι και σε ένα πραγματικά εκπληκτικό αήττητο σερί της ομάδος του Ζιντάν.

Ο Γάλλος τεχνικός της Βασίλισσας, ταξιδεύει στη Βαρκελώνη έχοντας καταφέρει να διατηρήσει τη Ρεάλ αήττητη σε 31 παιγνίδια στο πρωτάθλημα, ισοφαρίζοντας το σερί του Κάρλο Αντσελότι. Στην περίπτωση που καταφέρει να το “σπάσει” θα υπάρχει μπροστά του μόνο το αήττητο των 34 αγώνων του Λίο Μπενάκερ, από τη σεζόν 1988-89.

Αν και είναι ακόμα νωρίς, μία ενδεχόμενη νίκη της Ρεάλ θα την καταστήσει απόλυτο φαβορί για τον τίτλο του ισπανικού πρωταθλήματος (La Liga).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τότε πάντως που ο Ζιντάν πήρε το… φορτίο του προπονητή στις πλάτες του –στα μέσα της περασμένης σεζόν- έχει χάσει μόνο μία φορά σε 33 παιχνίδια (έχοντας 27 νίκες και 5 ισοπαλίες).

Και οι δύο ομάδες είναι πιθανό να παραταχθούν πλήρεις. Η Ρεάλ Μαδρίτης θα ξεκινήσει με τον Καρίμ Μπενζεμά στην κορυφή της επίθεσης και τους Ρονάλντο, Ίσκο και Κόβασιτς με καθαρά επιθετικό προσανατολισμό.

Προγνωστικά αγώνα

Κοιτάζοντας την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι δύο ομάδες ένα πράγμα θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο. Να δούμε τη Ρεάλ Μαδρίτης να χάνει εύκολα αυτό το παιχνίδι. Η Μπαρτσελόνα απογοήτευσε και με την Ρεάλ Σοσιεδάδ στη διάρκεια του περασμένου Σαββατοκύριακου ενώ στην τελευταία συνάντηση στη Βαρκελώνη των δύο ευρωπαϊκών “γιγαντιαίων” κλαμπ στο Camp Nou, οι Λος Μπλάνκος είχαν κάνει την έκπληξη κερδίζοντας 2-1.

Η άμυνα της Ρεάλ και ειδικά απέναντι στον Μέσι, είναι το κλειδί σε αυτό το παιχνίδι. Απλά πιστεύω, ότι η Ρεάλ Μαδρίτης έχει τη δυναμική με το μέρος της και θα μπει στο Καμπ Νόου χωρίς φόβο. Το πιο πιθανό κατά την προσωπική μου άποψη είναι να πάρει μία νίκη με στενό σκορ.

Μία νίκη που έαν έρθει για τους Λος Μπλάνκος, θα την θέσει σε τροχιά τίτλου στη La Liga για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν δεν θα έχει στη διάθεσή του όπως είναι γνωστό τον Γκάρεθ Μπέιλ, ο οποίος θα παραμείνει περίπου τρεις μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης, ενώ εκτός είναι και οι επίσης γνωστοί απόντες λόγω τραυματισμών, Τόνι Κρος και Αλβάρο Μοράτα.

Στην Μπαρτσελόνα επιστρέφει ο Αντρές Ινιέστα η ένταξη του οποίου στην ομάδα, σαφώς και θα ενισχύσει τη δημιουργικότητα της «Μπάρτσα» στη μεσαία γραμμή.

Από την άλλη τα καλά νέα για τον «Ζιζού» είναι η επιστροφή στην αγωνιστική δράση του Κασεμίρο. Ένα ζωτικό πρόσωπο στη μεσαία γραμμή της Ρεάλ Μαδρίτης. Στο προηγούμενο Clasico, ο Κασεμίρο είχε εξουδετερώσει πλήρως την παρουσία του Μέσι.

Ρεάλ Μαδρίτης vs Μπαρτσελόνα Προβλεπόμενες αρχικές ενδεκάδες (4-3-3)

Mπαρτσελόνα: Tερ Στέγκεν – Ρομπέρτο, Πικέ, Μασεράνο, Άλμπα – Ράκιτιτς, Μπουσκέτς, Ινιέστα –Μέσι, Σουάρες και Νεϊμάρ.

Ρεαλ: Navas – Καρβαχάλ, Πέπε, Ράμος, Μαρσέλο – Μόντριτς, Kovacic, Casemiro – Isco, Ρονάλντο και Μπενζεμά.

Λιονέλ Μέσι Vs Κριστιάνο Ρονάλντο

Μέσι εναντίον Ρεάλ Μαδρίτης

Ο Μέσι είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των El Clasico, με 21 γκολ, στο ενεργητικό του και 13 ασίστ σε 32 ματς κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Έχει κερδίσει 15 El Clasico (ποσοστό επιτυχίας 47% και 57% σε ότι αφορά στο σκοράρισμα μέσα στο Μπερναμπέου).

Ο Λίο Μέσι δεν έχει σκοράρει κατά τη διάρκεια των τελευταίων 5 παιχνιδιών Clasico σε όλες τις διοργανώσεις.

Ρονάλντο εναντίον Μπαρτσελόνα

Όπως και ο Μέσι, ο Ρονάλντο έχει σκοράρει περισσότερα γκολ μακριά από το Μπερναμπέου – 10 από τα 16 του γκολ σε Clasico επετεύχθησαν στο Camp Nou.

Μόνο ο Alfredo Di Stefano (18) έχει περισσότερα γκολ από το Ρονάλντο στους αγώνες της Ρεάλ με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα.

Ο Ρονάλντο έχει μόλις επτά νίκες σε 25 εμφανίσεις σε Clasico. (28 τοις εκατό)

Μπαρτσελόνα vs Ρεάλ Μαδρίτης:
Σύνολο παιχνίδια: 231
Νίκες Μπαρτσελόνα: 90
Νίκες Ρεάλ Μαδρίτης: 93
Ισοπαλίες: 48

Φάνης Επιτροπάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης