Η τελική φάση των ελληνικών πλέι οφ ξεκινά την Τετάρτη με ημιτελικά της Basket League. Οι προπονητές και οι αρχηγοί των τεσσάρων φιναλίστ, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, στην Αίγλη του Ζαππείου και αναφέρθηκαν στην τελική φάση του πρωταθλήματος.

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, αποκάλυψε πως η πώληση των εισιτηρίων στην κανονική διάρκεια ήταν η υψηλότερη της τελευταίας τριετίας, ενώ άφησε να εννοηθεί πως στόχος της νέας διοίκησης της Λίγκας είναι η στροφή προς την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση του ανταγωνισμού ανάμεσα στις ομάδες. Οι εννέα τίτλοι Euroleague από τις δύο ελληνικές ομάδες, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, αποδεικνύουν το υψηλό επίπεδο του ελληνικού μπάσκετ, όπως τονίστηκε, αλλά ο Τσάβι Πασκουάλ και ο Νικ Καλάθης ήταν οι μόνοι που δεν ευχήθηκαν καλή επιτυχία στον Ολυμπιακό, εν όψει της συμμετοχής του στο Final-4 της Ευρωλίγκας στην Κωνσταντινούπολη (19-21/5).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ζήσαμε το χειρότερο σενάριο που μπορεί κανείς να βιώσει σε μία σειρά», είπε για τον αποκλεισμό από τη Φενερμπαχτσέ ο προπονητής του Παναθηναϊκού εξηγώντας πως πλέον οι «πράσινοι» έχουν γυρίσει σελίδα, εν όψει της ημιτελικής σειράς με την ΑΕΚ (1ος αγώνας, 11/5). Ευχή όλων ήταν η διεξαγωγή των ημιτελικών και των τελικών της Α1 φέτος σε γεμάτα γήπεδα και χωρίς βία.

Παίρνοντας πρώτος τον λόγο ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, είπε: «Προσδοκούμε να δώσουμε αίγλη σε αυτό το αγαπημένο άθλημα, το μπάσκετ. Φτάσαμε στην πιο ενδιαφέρουσα φάση του πρωταθλήματος. Οι τελικοί της περασμένης σεζόν έχουν αφήσει μία σπουδαία παρακαταθήκη. Ήταν οι πιο συναρπαστικοί σε εξέλιξη τελικοί. Οι ηττημένοι έδωσαν συγχαρητήρια στους νικητές, ενώ δεν συνέβη το παραμικρό στις κερκίδες, αν και έγιναν 3 εκτός έδρας αγώνες. Το μπάσκετ και ο αθλητισμός είναι ευγενής άμυλα και δεν χωρούν η βία και η μισαλλοδοξία. Συγχαρητήρια στις ομάδες και τους φιλάθλους για την πρόοδο προς αυτή την κατεύθυνση πέρυσι, αλλά και τους αθλητές και προπονητές για το καλό παράδειγμα που δίνουν. Υπενθυμίζω πως ο ΕΣΑΚΕ καθιέρωσε την παρουσία των τακτικών δικαστών στα δικαιοδοτικά έργα. Στον ΕΣΑΚΕ αναζητούμε το καλύτερο: να υπάρχει ωραία ατμόσφαιρα, να γεμίσουν τα γήπεδα με παιδιά. Το μπάσκετ είναι άθλημα που αγαπά όλη η Ελλάδα. Θα ήθελα να σας ενημερώσω πως ο αριθμός των εισιτηρίων στην κανονική περίοδο είναι φέτος ο μεγαλύτερος της τελευταίας τριετίας!»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνεχίζοντας ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ εξήγησε: «Επιθυμίας μας είναι να είναι ανταγωνιστικό το πρωτάθλημά μας. Προς αυτή την κατεύθυνση θέλουμε να πάμε. Δύο ομάδες της Ελλάδας έχουν κατακτήσει εννέα τίτλους στην Ευρωλίγκα που ευχόμαστε να γίνουν 10 με την κατάκτηση του τροπαίου από τον Ολυμπιακό στην Κωνσταντινούπολη. Καλή επιτυχία και στις 4 ομάδες. Όλοι θέλουμε το επαγγελματικό πρωτάθλημα του μπάσκετ να αποτελεί κόσμημα. Γι αυτό πρέπει να κάνουμε ο καθένας ό,τι μπορεί από την πλευρά του για να προστατεύσουμε το άθλημα που αγαπούν οι Έλληνες».

Στο τέλος, ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος δήλωσε: «Επειδή έχω μάθει να μιλάω χωρίς χαρτιά, πρώτον θέλω να ευχαριστήσω όλες τις ομάδες για την εκλογή στο πρόσωπό μου και αυτό νομίζω ήταν το πρώτο μήνυμα της ομοφωνίας στον ΕΣΑΚΕ. Δεύτερον, θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του Δ.Σ. για την άψογη συνεργασία που έχουμε ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια, χρειάζεται πολλή δουλειά. Ασχολούμαι ως φίλαθλος 30 χρόνια και διοικητικά 10 χρόνια στον ΠΑΟΚ. Θέλω να δεσμευτώ πως θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί να πετύχουμε τρία πράγματα: Πρώτον να έχουμε ωραίους αγώνες πλέι οφ για την ανάδειξη του πρωταθλητή, δεύτερον θα είναι κοινή προσπάθεια να γίνει πιο ανταγωνιστικό και ελκυστικό το πρωτάθλημα, με την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων να παίζει σημαντικό ρόλο. Θα πρέπει όλοι να το καταλάβουν αυτό για να διεκδικήσει το μπάσκετ αυτό που του ανήκει. Το μπάσκετ έχει προσφέρει πάρα πολλά και μέχρι σήμερα, αλλά δεν έχει πάρει αυτά που δικαιούται. Τα μηνύματα στην αγορά είναι πολύ θετικά. Πιστεύω να καταφέρουμε γρήγορα να πετύχουμε μία καλή συμφωνία για τη Λίγκα. Το τρίτο είναι ότι θα προσπαθήσουμε να οργανώσουμε καλύτερα τον ΕΣΑΚΕ πάνω στον κοινό στόχο της προβολής του προϊόντος που λέγεται μπάσκετ».

Σφαιρόπουλος: «Ο Άρης είναι μια ομάδα πολύ ικανή»

Ο προπονητής του πρώτου στην κανονική περίοδο Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, σχολίασε για την ημιτελική σειρά με τον Άρη: «Ευχαριστώ όλους όσοι μας ευχήθηκαν για το Final-4 της Κωνσταντινούπολης. Οι παίκτες μας είναι αρκετά έμπειροι και έχουν τη σωστή νοοτροπία πως το Final-4 της Ευρωλίγκας δεν έχει καμία σχέση με την ημιτελική σειρά με τον Άρη. Άλλη διοργάνωση, άλλο παιχνίδι, εξίσου ανταγωνιστικά και τα δύο. Οι παίκτες μου έχουν την εμπειρία και την ικανότητα να ξέρουν πόσο επικίνδυνη, οργανωμένη, με στόχο, στην επίθεση και στην άμυνα, ομάδα είναι ο Άρης. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παίξουμε αυτή την ημιτελική σειρά. Εμείς ως Ολυμπιακός σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους μας. Το έχουμε δείξει. Αν υποτιμήσεις κάποιον αντίπαλο κινδυνεύεις να χάσεις, έχουμε παραδείγματα που κινδυνέψαμε. Ο Άρης είναι μια ομάδα πολύ ικανή, ομάδα που έφτασε τους ημιτελικούς σε 5ο ματς πέρυσι. Έχει ίδιο προπονητή, φιλοσοφία, βασικό κορμό παικτών. Δεν μπορείς να είσαι ήσυχος όταν παίζεις απέναντί του. Εμείς θα πρέπει να εφαρμόσουμε το πλάνο μας».

Πόσο δύσκολο είναι να προετοιμάζει την ομάδα του χωρίς τον βασικό σουτέρ της, Ματ Λοτζέσκι; Ο Σφαιροπουλος απάντησε: «Ο Λοτζέσκι είναι πολύ σημαντικός παίκτης για εμάς. Ένας παίκτης που δίνει λύσεις επιθετικά και αμυντικά. Μπορεί αθόρυβα να δημιουργήσει πονοκέφαλο στον αντίπαλο. Είναι 4 χρόνια στον Ολυμπιακό, έχει μπολιαστεί στη νοοτροπία των υπολοίπων και διαθέτει πια ελληνική νοοτροπία. Όπως κάνουμε σε κάθε περίπτωση, όμως δεν μεμψιμοιρούμε, κοιτάμε μπροστά, οι τραυματισμοί είναι μέσα στο παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε. Δεν είναι εύκολο, αλλά με τη συλλογική προσπάθεια και την ομαδικότητα προσπαθούμε να καλύψουμε τα κενά όσων λείπουν».

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης τόνισε: «Είναι πολύ δύσκολο να φτάσεις στην κορυφή, αλλά είναι πιο δύσκολο να διατηρηθείς εκεί γιατί όλοι θέλουν να νικήσουν τον πρωταθλητή. Έχουμε βρεθεί και στις δύο θέσεις, γνωρίζουμε τα συναισθήματα και είμαστε έτοιμοι να παίξουμε αυτή την ημιτελική σειρά με τον Άρη. Οι προπονητές μας έχουν προετοιμάσει πολύ καλά. Συγκεντρωνόμαστε στα παιχνίδια με τον Άρη. Εύχομαι κι εγώ να γίνουν καλά παιχνίδια, σε γεμάτα γήπεδα, με κόσμια παρουσία των φιλάθλων».

Πρίφτης: «Θέλουμε να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο»

Ο προπονητής του Άρη, Δημήτρης Πρίφτης, δήλωσε αρχικά: «Είναι η 3η σερί χρονιά που ερχόμαστε σε αυτή τη συνέντευξη Τύπου. Μας χαροποιεί πολύ αυτό, καταδεικνύει την προσπάθεια εντός και εκτός γηπέδου. Γνωρίζουμε ότι στη φάση αυτή των παιχνιδιών που διανύουμε ο συντελεστής είναι υψηλός. Είμαστε ρεαλιστές και ταυτόχρονα θέλουμε να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε απολαμβάνοντας αυτά τα παιχνίδια μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Εύχομαι ό,τι καλύτερο στον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα και να απολαύσουμε όλοι μας τα παιχνίδια στην Α1, ο κόσμος που βλέπει κι εμείς που είμαστε μέσα στο παρκέ».

Αναφορικά στην ψαλίδα που χωρίζει τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό από τις υπόλοιπες ομάδες, ο Πρίφτης είπε: «Πιστεύω ότι οι δύο ομάδες, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, έχουν αξιοσημείωτη διαφορά από τις υπόλοιπες. Όλα κρίνονται όμως μέσα στο γήπεδο και νομίζω ότι η περυσινή παρουσία του Άρη πηγαίνοντας τη σειρά με τον Παναθηναϊκό στα 5 ματς, το αποδεικνύει. Δεν ξέρω αν είναι εφικτό να συμβεί, νιώθω ότι κάποιες ομάδες αναπτύσσονται, βελτιώνονται. Θα ήταν ευχής έργο αυτές οι τέσσερις ομάδες που θα καταλήγουν στην τελική φάση να είναι όλο και πιο κοντά σε επίπεδο».

Ο Πρίφτης τάχθηκε υπέρ των περισσότερων αγώνων στα ημιτελικά των πλέι οφ (στις 3 νίκες αντί στις 2), ενώ όταν ρωτήθηκε για το ποια χρονιά ξεχωρίζει από τις 3 στον Άρη, απάντησε: «Και οι τρεις χρονιές έχουν ιδιαιτερότητες. Σέβομαι την πρώτη μου χρονιά στον Άρη, ίσως και η πρώτη μου σε μία τόσο ανταγωνιστική ομάδα. Είναι πιο έντονα χαραγμένη. Πέρυσι παρουσιάσαμε έντονη σταθερότητα, διατηρήσαμε το ρόστερ μας, χωρίς την παραμικρή αλλαγή από την αρχή ως το τέλος, ενώ φέτος αλλάξαμε ένα σκηνικό που είχαμε διαμορφώσει στην κανονική περίοδο».

Ποιον παίκτη από το ρόστερ του Ολυμπιακού θα ήθελε να έχει στην ομάδα του ο Δημήτρης Πρίφτης; «Υπάρχει πληθώρα παικτών που είναι πολύ καλοί στον Ολυμπιακό, σχεδόν όλη η ομάδα είναι με πολύ καλή νοοτροπία και αυτό είναι το σημαντικότερο. Όποιον και να μου έδινες θα τον δεχόμουν με ευχαρίστηση. Ταυτόχρονα, είμαι ικανοποιημένος με τα παιδιά που παλεύουμε κάθε μέρα στο γήπεδο, ώστε ο Άρης να είναι ανταγωνιστικός».

Ο αρχηγός του Άρη, Σπύρος Μούρτος, είπε από την πλευρά του: «Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε στις 4 καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος και αυτό αποτελεί επιβράβευση τόσο της προσπάθειας που κάνει η διοίκηση, αλλά και της σκληρής δουλειάς τω παικτών και του ίδιου προπονητικού τιμ. Καλή επιτυχία στον Ολυμπιακό για το Final-4. Αποδεικνύει την ποιότητά του η πρόκρισή του στην Κωνσταντινούπολη. Εμείς όμως είμαστε μεγάλοι ανταγωνιστές και θα διεκδικήσουμε όλες τις πιθανότητες. Εύχομαι οι αγώνες να γίνουν σε γεμάτα γήπεδα, σε κόσμιες συνθήκες και να κερδίσει ο καλύτερος».

Σχετικά με το ποια χρονιά από τις τρεις τελευταίες ήταν πιο εύκολη, ο Μούρτος εξήγησε: «Δεν μπορούμε να πούμε πια ήταν πιο εύκολη ή δύσκολη. Ήταν διαφορετικές και οι τρεις. Η πρώτη ήταν ιδιαίτερη γιατί είχαμε χάσει με 38 πόντους και στο 3ο παιχνίδι βρεθήκαμε με 6-7 παίκτες. Θα θυμόμαστε εκείνη την πρόκριση. Η δεύτερη ίσως να ήταν η πιο εύκολη σε σχέση με τις τρεις. Η φετινή ήταν ιδιαίτερη, αλλιώς ξεκίνησε, αλλιώς ήταν στη μέση, αλλιώς τέλειωσε, ψυχολογικά ήταν πολύ δύσκολη».

Πασκουάλ: «Να προσφέρουμε ένα πολύ καλό θέαμα στον κόσμο»

Ο Καταλανός τεχνικός του Παναθηναϊκού, Τσάβι Πασκουάλ, ξεκίνησε λέγοντας: «Είναι ευχαρίστηση που είμαι μαζί σας. Συγχαίρω όλες τις ομάδες που φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Θα ήθελα να συγχαρώ και τους διοργανωτές του πρωταθλήματος. Είμαστε εδώ με τη φιλοδοξία που έχουμε προσπαθήσει να δείξουμε καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, δηλαδή να προσπαθούμε να δίνουμε το καλύτερο παλεύοντας σε κάθε παιχνίδι. Ξεκινώντας από το σεβασμό για την ΑΕΚ, τον προπονητή της και τη δουλειά που έχουν κάνει φέτος. Και με βάση αυτό τον σεβασμό θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να φτάσουμε στη νίκη. Ελπίζουμε η αυξημένη εισροή του κόσμου να συνεχίσει. Ελπίζω να προσφέρουμε ένα πολύ καλό θέαμα στον κόσμο. Όλη η Ευρώπη να απολαύσει τους αγώνες μας στο γήπεδο».

Ο Πασκουάλ τόνισε πως: «Προσωπικά δεν νιώθω φαβορί για τίποτα. Νιώθω την ευθύνη να προετοιμάζω καλά την ομάδα μου για τον αντίπαλο και το σεβασμό για τα θετικά στοιχεία του αντιπάλου προσπαθώντας να μεγιστοποιήσω τα θετικά της ομάδας μου και να ελαχιστοποιήσω τα αρνητικά του αντιπάλου. Και οι τέσσερις ομάδες έχουμε παίξει στην Ευρώπη φέτος και όλοι οι παίκτες έχουν εμπειρία στα εκτός έδρας παιχνίδια. Θα είναι μία σειρά ημιτελικών πολύ δύσκολη σε κάθε περίπτωση».

Για τον αποκλεισμό από το Final-4 της Ευρωλίγκας, ο Πασκουάλ υπογράμμισε: «Έχουμε συναίσθηση ότι αν και κάναμε καλή σεζόν στις δύο διοργανώσεις, δεν παίξαμε καλά στα τελευταία ματς, γι αυτό και χάσαμε από τη Φενέρ. Παίξαμε με μία καλύτερη ομάδα και γι? αυτό αποκλειστήκαμε. Ξεπεράσαμε τον πόλεμο που μας προκάλεσε αυτός ο αποκλεισμός. Τώρα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να υποφέρουμε μέσα στο γήπεδο. Να είμαστε πνευματικά έτοιμοι, με πλάνο. Ζήσαμε το χειρότερο σενάριο που μπορεί κανείς να βιώσει σε μία σειρά. Είναι η 10η συνεχής παρουσία μου στην Ευρωλίγκα και δεν θυμάμαι κάτι παρόμοιο. Το να προηγείσαι με 16 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο του πρώτου προημιτελικού και τελικά να το χάσεις! Αν και σε 48 ώρες επανήλθαμε πνευματικά, το δεύτερο παιχνίδι ήταν τυπικό παιχνίδι πλέι οφ. Στην πλειονότητα αυτά τα παιχνίδια κρίνονται σε ένα σουτ που είτε καταφέρνεις να το βάλεις είτε όχι. Στη συνέχεια πνευματικά δεν παρουσιαστήκαμε έτοιμοι, ώστε να αλλάξουμε τα δεδομένα. Άρα, το πνευματικό κομμάτι ήταν σημαντικό και μας έβλαψε αυτό που συνέβη στο πρώτο παιχνίδι. Ήταν δύσκολο να ελέγξουμε την οδύνη που προκάλεσε αυτός ο αποκλεισμός. Τα παιδιά δούλεψαν σκληρά, πίστεψαν στις δυνατότητές τους να φτάσουν στο Final-4. Όταν έχεις δέσμευση και φιλοδοξία απέναντι σε ένα στόχο, ο πόνος είναι μεγάλος και αυτό ήταν το δύσκολο να το διαχειριστούμε. Ό,τι συνέβη αποτελεί παρελθόν. Ξέρουμε πως λειτουργεί ο κόσμος του αθλητισμού. Όταν πάνε άσχημα τα πράγματα όλος ο κόσμος μιλά γι αυτό. Γυρίσαμε σελίδα και έχουμε μεγάλη όρεξη να κάνουμε κάτι γι? αυτόν τον πόνο που προκαλέσαμε στους οπαδούς μας, θέλουμε να ξαναφέρουμε τη χαρά στον κόσμο που απογοητεύσαμε, παίζοντας καλά και νικώντας».

Όσο για το γεγονός πως για πρώτη φορά φέτος οι δύο πρώτοι περίμεναν στην πρώτη φάση των πλέι οφ, είπε: «Αν έχεις καιρό να παίξεις, αυτό ποτέ δεν βοηθά, αλλά δεν μπορείς να αλλάξεις τα πράγματα, πρέπει να προετοιμάζεσαι για ό,τι μπορείς. Εμείς θα προσπαθήσουμε να τιμήσουμε τον κόσμο μας, τους φιλάθλους μας που τους απογοητεύσαμε για τις ήττες από τη Φενερμπαχτσέ».

Στο τέλος, κληθείς να σχολιάσει διαφορές με το ισπανικό πρωτάθλημα κατέθεσε: «Το επίπεδο των προπονητών είναι πολύ υψηλό εδώ. Υπάρχουν παίκτες με μεγάλη προσωπικότητα, ανταγωνιστικοί και δεν θέλω να αναφερθώ σε τι θα ήθελα να δω να βελτιώνεται. Θα αναφερθώ σε ένα χωρίς να θέλω να ασκήσω κριτική γιατί δεν γνωρίζω την πραγματικότητα του ελληνικού αθλητισμού: Το πιο δύσκολο για μένα είναι η δυσκολία του προγραμματισμού κύκλων εργασίας, γιατί πολλές φορές είναι δύσκολο να δεις μέσα σε λίγες εβδομάδες πως θα παίξεις. Θα ήθελα να ξέρω πέντε παιχνίδια πριν ποια θα είναι η σειρά των αγώνων και όχι να κάνουμε αλλαγές. Από την οπτική γωνία του προπονητή το λέω, είναι μία διαφορά που έχω εντοπίσει σε σχέση με την ισπανική λίγκα, που δυσκολεύει τη δουλειά μας».

Ο αρχηγός των «πρασίνων» Νικ Καλάθης τόνισε: «Θεωρώ πως έχουμε μία ισχυρή ομάδα, ικανή να κατακτήσει το τρόπαιο του πρωταθλητή Ελλάδας φέτος. Είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα φέτος. Ειδικά με το πώς τελειώσαμε την Ευρωλίγκα. Τώρα έχουμε 4 καλές ομάδες. Η ΑΕΚ μπορεί να κάνει πολλά διαφορετικά πράγματα μέσα στο γήπεδο. Για εμάς είναι ακόμη μία πρόκληση κατάκτησης του τίτλου. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να τον διεκδικήσουμε μέσα στο γήπεδο».

Μανωλόπουλος: «Φαβορί είναι ο Παναθηναϊκός»

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Σωτήρης Μανωλόπουλος, επισήμανε αρχικά: «Καλή επιτυχία πρώτα απ’ όλα στον Ολυμπιακό. Συγχαρητήρια για την πρόκριση και τους εύχομαι ό,τι καλύτερο. Εμείς κάναμε ένα βήμα παραπάνω φέτος, παίξαμε αρκετά καλό μπάσκετ όλη τη σεζόν, ήμασταν σοβαροί και γι αυτό καταφέραμε να πάρουμε την 3η θέση. Γίνεται σοβαρή δουλειά στην ΑΕΚ, ξεκινώντας από τον πρόεδρό μας, τον κ. Αγγελόπουλο που έχει μεγάλες φιλοδοξίες για την ΑΕΚ και προσπαθεί για το καλύτερο. Το ότι ο Παναθηναϊκός δεν προκρίθηκε στο Final-4 δεν μειώνει την αξία του. Οι παίκτες μας έχουν δουλέψει πολύ σκληρά και νομίζω ότι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να διεκδικήσουμε ό,τι πιθανότητες έχουμε. Εύχομαι να γίνουν καλά ματς, με υγεία για τους παίκτες, χωρίς βία».

Ποιος είναι φαβορί από το ζευγάρι Παναθηναϊκός-ΑΕΚ; «Φαβορί είναι ο Παναθηναϊκός. Η ΑΕΚ έκανε το βήμα παραπάνω, όμως και θεωρώ πως φέτος θα είναι ακόμη πιο ανταγωνιστική σε αυτούς τους τελικούς. Εύχομαι οι ομάδες που φτάνουν στα ημιτελικά να είναι όλο και πιο ανταγωνιστικές».

Ο αρχηγός της ΑΕΚ, Ντούσαν Σάκοτα, ο οποίος ήταν ανάμεσα στους κορυφαίους του Champions League, σχολίασε: «Είχαμε μία άκρως ανταγωνιστική σεζόν και φτάνοντας στο τέλος είμαστε ικανοποιημένη από την κατάταξή μας. Δείχνει την ανοδική πορεία της ΑΕΚ από τότε που επιτρέψαμε στην Α1: 5η, 4η και 3η θέση! Κάναμε καλή δουλειά, είχαμε δύσκολη περίοδο γιατί είχαμε πολλές ημέρες χωρίς παιχνίδια που είναι επικίνδυνο, εκμεταλλευτήκαμε όμως το χρόνο μου και είμαστε έτοιμοι για μία σειρά που είναι από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Ευχόμαστε στον Ολυμπιακό να εκπροσωπήσει με τον καλύτερο τρόπο το ελληνικό μπάσκετ στην Ευρώπη, έτσι όπως πάντα κάνει!»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης