Toν σεβασμό τους στην προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού στην Euroleague, τη Ζαλγκίρις Κάουνας, εξέφρασαν τόσο ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, όσο και ο Γιάννης Αθηναίου, σε δηλώσεις τους πριν την έναρξη της προπόνησης στο ΣΕΦ.

Ο Σέρβος σέντερ των Πειραιωτών είπε αρχικά: «Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Διανύουν περίοδο φόρμας, παίζουν καλά και “κλειδί” θα είναι η άμυνά μας, όπως σε κάθε παιχνίδι. Την ίδια ώρα θα πρέπει να είμαστε και αποτελεσματικοί στην επίθεση. Η Ζαλγκίρις διαθέτει ικανότατους ψηλούς, με έφεση στο επιθετικό ριμπάουντ και είναι δύσκολο να τους σταματήσεις. Έχουν εξαιρετικούς παίκτες, όμως και σε άλλες θέσεις. Θα πρέπει να βρούμε τρόπους να τους σταματήσουμε συνολικά ως ομάδα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ολυμπιακός προέρχεται από μία εξαιρετική βραδιά στη Ρωσία απέναντι στην Ούνιξ, με τον «πύργο» της ομάδας του Πειραιά να απαντά σχετικά: «Σίγουρα παίξαμε εξαιρετικά στο Καζάν, αλλά ήταν μόνο ένα παιχνίδι. Πρέπει να έχουμε συνέχεια, να παίξουμε καλά και πάλι, για να αποδείξουμε στο παρκέ πως είμαστε καλύτερη ομάδα».

Η συμμετοχή του Βασίλη Σπανούλη στον αγώνα της Παρασκευής (10/2) είναι δεδομένη. Ο Μιλουτίνοβ σχολίασε για την επιστροφή του αρχηγού του Ολυμπιακού: «Θα είναι μεγάλη βοήθεια για εμάς η παρουσία του Βασίλη. Δεν χρειάζεται να μιλήσω εγώ για το πόσο σημαντικός είναι στην ομάδα και στους υπόλοιπους παίκτες».

Στο τέλος, ο Μιλουτίνοφ αρκέστηκε να σχολιάσει αναφορικά με τη δική του μεγάλη εμφάνιση στο Καζάν πως «προσπαθώ να κάνω ό,τι καλύτερο για την ομάδα μου», ενώ εν γένει για τον Ολυμπιακό είπε πως «κάθε παίκτης μπορεί να βοηθήσει σε αυτή την ομάδα, αυτό είναι το σημαντικό και αυτό είναι που μας κάνει να ξεχωρίζουμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γιάννης Αθηναίου δήλωσε από την πλευρά του: «Για εμάς σε όλα τα παιχνίδια υπάρχει το “πρέπει” και δεν ξεχωρίζουμε κάποιο παιχνίδι. Θέλουμε να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας, να κάνουμε όσα μας είπαν οι προπονητές μας και να πάρουμε όλα αυτά που θέλουμε».

Αναφορικά με το στιλ παιχνιδιού της Ζαλγκίρις, ο Αθηναίου σχολίασε: «Διανύει πολύ καλή περίοδο. Παίζουν ένα μπάσκετ που στηρίζεται στην ομαδικότητά τους. Έχουν αυτοματισμούς, γνωρίζουν ο ένας τον άλλον και παίζουν ο ένας για τον άλλον. Πιστεύω ότι αυτό τους κάνει μία πολύ επικίνδυνη ομάδα. Έχουμε δει πως έχουν νικήσει σημαντικά παιχνίδια. Πρέπει από την πρώτη στιγμή που θα βρεθούμε στο παρκέ να δείξουμε πως εμείς θα είμαστε αυτοί που θα επιβάλλουμε τον ρυθμό μας και να κάνουμε το παιχνίδι μας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης