Πραγματοποιώντας σπουδαία ανατροπή ο Ολυμπιακός κατάφερε να επικρατήσει με 64-62 του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ την Κυριακή, κι έτσι έκανε το 2-1 στη σειρά των τελικών της Α1 μπάσκετ των ανδρών.

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν μέτρια εμφάνιση και μάλιστα στα μισά της τελευταίας περιόδου βρέθηκαν να χάνουν με 10 πόντους (48-58), ωστόσο στο τέλος με αντεπίθεση διαρκείας και παίζοντας ατσάλινη άμυνα κατάφεραν να γυρίσουν το ματς και να πάρουν τη νίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από ωραίος ο Μάικλ Τζέιμς έγινε… μοιραίος στο τέλος του αγώνα, καθώς έκανε δύο λάθη που κόστισαν στην ομάδα του. Από ωραίος ο Μάικλ Τζέιμς έγινε… μοιραίος στο τέλος του αγώνα, καθώς έκανε δύο λάθη που κόστισαν στην ομάδα του.

Στην αντίπερα όχθη εξαιρετικός σε ακόμη ένα παιχνίδι ήταν ο Μιλουτίνοφ, ο οποίος ήταν καθοριστικός, ώστε η πλάστιγγα του αγώνα να γυρίσει προς το μέρος των γηπεδούχων.

Πλέον ο Ολυμπιακός χρειάζεται άλλη μία νίκη για να διατηρήσει τον τίτλο του, την οποία θα έχει την ευκαιρία να την πάρει την Πέμπτη 8 Ιουνίου (21:00) στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό από την αρχή του ματς με τα δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι στο σκορ πριν ο Γκριν, που ήρθε από τον πάγκο, αντικαθιστώντας μετά από 4.5 λεπτά τον Βασίλη Σπανούλη, να δώσει με τρίποντο προβάδισμα πέντε πόντων στους γηπεδούχους (12-7).

Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε άμεσα με τρίποντο του Καλάθη, ενώ με καλάθι του Παππά πέρασε και μπροστά με 15-16, με τον Μπιρτς να ευστοχεί στη συνέχεια σε μία βολή από τη γραμμή της φιλανθρωπίας, διαμορφώνοντας το 16-16 στο 10’.

Το τζάμπολ του ματς

Με τους Γκάμπριελ και Ρίβερς να βγάζουν ενέργεια δίνοντας και λύσεις στο σκοράρισμα η ομάδα του Πασκουαλ ξέφυγε στο +5 (16-21) στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου, ενώ η διαφορά έφτασε και στο +7 (18-25) για τους φιλοξενούμενους.

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός, ο οποίος νωρίτερα είχε χάσει τον Γκριν, λόγω τραυματισμού χτύπησε στο… ζωγραφιστό και μείωσε σε 22-25. Ο Τζέιμς πάντως είχε βρει το χέρι του και εκτόξευσε και πάλι τη διαφορά στους επτά πόντους (23-30), στα μισά του β’ δεκαλέπτου για τον Παναθηναϊκό.

Στα τελευταία 2.5 λεπτά του πρώτου μέρους πάντως ο Μιλουτίνοφ ήρθε από τον πάγκο και κάνοντας… πάρτι και στις δύο ρακέτες κι έτσι βοήθησε τους Πειραιώτες να τρέξουν ένα σερί 9-0 και να πάνε στα αποδυτήρια με το +3 (36-33).

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός έπαιξε καλή άμυνα και κάνοντας και ένα σερί 5-0 πέρασε μπροστά στο σκορ με 40-39. Τα καλάθια στη συνέχεια έμπαιναν με το…  σταγονόμετρο με τους Πειραιώτες να επανακτούν το προβάδισμα (41-40).

Ο Παππάς απάντησε άμεσα με τρίποντο κάνοντας το 43-31, ωστόσο μετά από ένα… στείρο δίλεπτο ο Παπαπέτρου ισοφάρισε σε 43-43, που ήταν το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου.

Τα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου

Ο Γκάμπριελ με εύστοχη προσπάθεια από τα 6,75μ. έδωσε προβάδισμα πέντε πόντων (43-48) στο τριφύλλι που με πρωταγωνιστή τον Τζέιμς και συμπαραστάτη τον Ρίβερς πήγαν για πρώτη φορά σε διψήφιο αριθμό τη διαφορά (48-58) τη διαφορά, με 5 λεπτά να απομένουν για τη λήξη.

Πάντως οι Πειραιώτες δεν έδειχναν διατεθειμένοι να πετάξουν λευκή πετσέτα και με τρίποντα των Μάντζαρη και Σπανούλη μείωσαν σε 54-58, με τον Τζέιμς να απαντά με δίποντο.

Στη συνέχεια, ήταν η σειρά του Μιλουτίνοφ να βάλει… φωτιά στο ματς με ένα θεαματικό κάρφωμα (58-60) και το τρίποντο του Πρίντεζη να το φέρνει στον πόντο (61-62), στα δύο λεπτά πριν τη λήξη. Ακολούθησαν διαδοχικές άστοχες επιθέσεις, με τον Σέρβο σέντερ να πετυχαίνει 2/2 βολές και να βάζει ξανά τους «ερυθρόλευκους» μπροστά (63-62), στα 31’’.

Το τέλος του τελικού

Οι φιλοξενούμενοι έκαναν νέο λάθος στην επίθεσή τους, ύστερα από την εξαιρετική άμυνα του Παπανικολάου σε Τζέιμς και Σίνγκλετον, με τον Πρίντεζη να είχε 1/2 από τη γραμμή και να κάνει το 64-62, στα 13’’.

Την τελευταία επίθεση του παιχνιδιού πήρε ο Τζέιμς, ο οποίος αστόχησε και στις δύο ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν και έτσι η πλάστιγγα του ματς έγειρε υπέρ του Ολυμπιακού.

Τα δεκάλεπτα:
16-16, 36-33, 43-43, 64-62



Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης και ο Τσάβι Πασκουάλ
Ο Σφαιρόπουλος δίνει οδηγίες στον Αγραβάνη
O Πρίντεζης προσπαθεί να σκοράρει
Πολύ καλό ξεκίνημα έκανε σε ακόμα ένα τελικό ο Μιλουτίνοφ
Ο Σφαιρόπουλος δίνει οδηγίες στους παίκτες του
Ο Καλάθης προσπαθεί να κάνει το drive υπό την πίεση του Μάντζαρη
Ο Σπανούλης αγωνίζεται κανονικά στο τρίτο παιχνίδι των τελικών
Το τζάμπολ του τελικού
Σπανούλης και Καλάθης ανταλλάσουν λάβαρα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης