Δυνατά στο παιχνίδι για την κατάκτηση της πρώτης θέσης των πλέι οφ της Super League μπήκε η ΑΕΚ.

Λίγες ημέρες μετά την ήττα -με κατεβασμένα τα χερια- από τον Παναθηναϊκό ο «δικέφαλος» πλήρωσε με το… ίδιο νόμισμα την ομάδα του Στραματσιόνι και, επικρατώντας με 3-1 των «πράσινων» στο ΟΑΚΑ, αναρριχήθηκε στη δεύτερη θέση του μίνι πρωταθλήματος, όντας στο -2 από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεγάλος πρωταγωνιστής στην επικράτηση των κιτρινόμαυρων που νίκησαν και την… κούραση από τους τεσσερις αγώνες που έχουν δώσει σε 9 μέρες,  ήταν ο Μπαρμπόσα ο οποίος πέτυχε δύο γκολ στο 40′ και στο 69′ με τον Γιόχανσον να ανοίγει το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό.

Στην αντίπερα όχθη για το «τριφύλλι», που αγωνίστηκε με αριθμητικό μειονέκτημα στο δεύτερο μέρος, μετά την απευθείας κόκκινη κάρτα του Βιγιαφάνες στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, μείωσε ο Λέτο στο 58′.

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το παιχνίδι για την Ενωση, η οποία ευτύχησε να προηγηθεί αρκετά νωρίς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα με τη συμπλήρωση του πρώτου πεντάλεπτου ο Μάνταλος εκτέλεσε φάουλ και ο Γιάκομπ Γιόχανσον με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι άνοιξε το σκορ αιφνιδιάζοντας τους «πράσινους».

Από το σημείο εκείνο και έως το τέλος του ημιχρόνου η ΑΕΚ οχυρώθηκε στο 1/4 του γηπέδου, δεν κράτησε μπάλα, αλλά περίμενε την ευκαιρία της σε μια αντεπίθεση.

Πράγματι, στο 40΄ οι Μάνταλος και Μπαρμπόσα έβαλαν στη μέση τον Στάθη Ταυλαρίδη και ο Πορτογάλος, στην επιστροφή του στην ενδεκάδα των κιτρινόμαυρων μετά από τιμωρία τριών αγωνιστικών, «εκτέλεσε» τον Στιλ γράφοντας το 2-0 για την ομάδα του.

Νωρίτερα, στο 37΄, ο Μπεργκ (αντίκρισε κίτρινη κάρτα και θα χάσει τα δύο επόμενα ματς) πέρασε έξοχη ασίστ στον Λουντ, αλλά ο Γιάννης Ανέστης απέκρουσε το τετ-α-τετ.

Το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ αποσυντόνισε εντελώς τους «πράσινους» που ήταν τυχεροί και δεν πήγαν στα αποδυτήρια με μειονέκτημα τριών τερμάτων. Από κόρνερ του Μάνταλου στο 44΄ ο Γιόχανσον βρέθηκε εντελώς αμαρκάριστός και μπροστά από τον Στιλ, όμως η εξ επαφής κεφαλιά του «τράνταξε» το οριζόντιο δοκάρι.

Ο αδικαιολόγητος εκνευρισμός των «πράσινων» τους άφησε με αριθμητικό μειονέκτημα στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Ο Λούκα Βιγιαφάνιες χτύπησε εκτός φάσης τον Μάνταλο και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα.

Με παίκτη λιγότερο και «χάντικαπ» δύο τερμάτων, ο Παναθηναϊκός ήταν για πολλούς «ξεγραμμένος». Κι όμως, ο Σεμπάστιαν Λέτο ηγήθηκε της αντεπίθεσης των φιλοξενούμενων: στο 54΄ μείωσε 2-1 με κεφαλιά μετά από σέντρα του Νάνο και στο 57΄ πέτυχε ακόμα ένα γκολ το οποίο όμως σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Στο 66΄ ο Τζεμπούρ έστειλε τη μπάλα πάνω στον Στιλ σε κλασικό τετ-α-τετ από ασίστ του Μάνταλου, σε ένα από τα πολλά κλεψίματα της ΑΕΚ με την πίεση που ασκούσε στη μεσαία γραμμή.

Για να φτάσουμε στο 69 όταν η άμυνα του Παναθηναϊκού πιάστηκε ξανά στον ύπνο. Μετά από κόρνερ του Μάνταλου και πάσα… προπόνησης στη γραμμή της περιοχής, ο  Μπαρμπόσα είχε όλο το χρόνο να σουτάρει και να διαμορφώσει το 3-1.

Στα λεπτά που απέμεναν για τη λήξη ο Παναθηναϊκός «εξαφανίστηκε» από το γήπεδο και το τελικό σκορ θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο αν οι γηπεδούχοι ήταν πιο αποτελεσματικοί στις ευκαιρίες που δημιούργησαν στο τελευταίο τέταρτο.

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 3-1

Γκολ: 5′ Γιόχανσον, 40′, 69′ Mπαρμπόσα – 58′ Λέτο

Κίτρινες
: Μπακάκης, Τζανετόπουλος – Μπεργκ, Αμπέντ

Κόκκινες: Βιγιαφάνες (45+2΄)

ΑΕΚ (Νίκος Παναγιωτάρας):
Ανέστης, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος (90+1΄ Τζανετόπουλος), Αραβίδης (59΄ Μπακάκης), Μπαρμπόσα, Τζεμπούρ (79΄ Πέκχαρτ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αντρέα Στραματσόνι):
Στίλ, Nάνο, Mέστο, Tαυλαρίδης, Mολέδο, Κουτρουμπής (41΄ Λέτο), Zέκα, Λούντ (88΄ Κλωναρίδης), Mπουμάλ (46΄ Αμπέντ), Bιγιαφάνιες, Mπέργκ

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης