Η ΑΕΚ επικράτησε 1-0 της Λαμίας στο Περιστέρι και βρίσκεται μετά από τέσσερις αγωνιστικές μόνη πρώτη με δέκα βαθμούς. Η Ένωση πήρε τη νίκη με πέναλτι που εκτέλεσε στο 81’ ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και κέρδισε ο Λιβάγια, ο οποίος όμως ανετράπη εκτός περιοχής.

Πατήστε εδώ και δείτε το γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ματς είχε γρήγορο ρυθμό από την αρχή με την ΑΕΚ να αποκτά τον έλεγχο και να απειλεί τον Παπαδόπουλο με τα σουτ του Μάνταλου (2΄), του Κλωναρίδη (9΄) και του Αϊντάρεβιτς (15΄). Πάντως, η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου, ανήκε στην ομάδα της Φθιώτιδας. Στο 31ο λεπτό ο Βασιλαντωνόπουλος σούταρε από κοντά αλλά πλάγια δεξιά, ο Ανέστης απέκρουσε και στην επαναφορά ο Μπλάζιτς έκανε νέο σουτ, με την μπάλα να αγγίζει το οριζόντιο δοκάρι και να περνά άουτ.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να πιέσει περισσότερο στο δεύτερο μέρος, αναζητώντας το γκολ της νίκης. Στο 55΄, μετά από διώξιμο με γροθιά του Παπαδόπουλου από εκτέλεση φάουλ του Αϊντάρεβιτς, ο Μπακασέτας σούταρε και οι αμυντικοί της Λαμίας απομάκρυναν πάνω στη γραμμή, ενώ όσο κυλούσαν τα λεπτά η Ένωση απειλούσε περισσότερο.

Ο κίπερ της Λαμίας απέκρουσε στο 72’ κεφαλιά του Μάνταλου και τέσσερα λεπτά μετά πλασέ του Αϊντάρεβιτς, ενώ στο 80’ έγινε η φάση που έκρινε το ματς. Ο Λιβάγια δέχθηκε μαρκάρισμα από τον Ακόστα εκτός περιοχής, έπεσε μέσα σ’ αυτή και ο Βάτσιος έδωσε ένα πέναλτι που θα έπρεπε να σφυριχτεί φάουλ εκτός περιοχής. Ο Χριστοδουλόπουλος σκόραρε στο 81’ και διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λαμία – ΑΕΚ 0-1 (Novasports 1)

Γκολ: 81′ πεν. Χριστοδουλόπουλος

Κίτρινες κάρτες:
Πίτι, Κουκόλης, Ακόστα. Ασίγκμπα – Βράνιες, Γιόχανσον, Τσόσιτς, Αίντάρεβιτς

Κόκκινες κάρτες:


Λαμία (Μπάμπης Τεννές):
Παπαδόπουλος, Παντελιάδης, Αναστασιάδης, Κουκόλης (90′ Αναστασόπουλος), Ασίγκμπα, Μπλάζιτς, Όμο, Ακόστα, Πίτι (84′ Λινάρδος), Βασιλαντωνόπουλος (87′ Τσούκαλος), Βάντερσον.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ):
Ανέστης, Μπακάκης, Βράνιες, Τσόσιτς, Λόπες (46′ Γκάλο), Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς, Μάνταλος, Κλωναρίδης (64′ Λιβάγια), Μπακασέτας (72′ Χριστοδουλόπουλος), Αραούχο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης