Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο νέο πρωτάθλημα η ΑΕΚ, καθώς με εύστοχο πέναλτι του Αλμέιδα στο 14΄ και ένα τέρμα του Γιόχανσον στο 75΄ επικράτησε την Κυριακή με 2-0 του Παναιτωλικού στο -άδειο λόγω τιμωρίας- ΟΑΚΑ.

Πλέον η Ένωση, που πέτυχε τον στόχο της, ο οποίος δεν ήταν άλλος από το «τρίποντο» στην πρεμιέρα της Super League στρέφει την προσοχή της στον κρίσιμο επαναληπτικό με την Μπριζ, όπου διακυβεύεται το πολυπόθητο εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Aλμέιδα αποβλήθηκε στο 28΄ με απευθείας κόκκινη, ενώ με 10 παίκτες έμειναν και οι φιλοξενούμενοι από το 48΄, με τον Μάρκος Πάουλο να παίρνει το δρόμο για τα αποδυτήρια με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η εικόνα της Ενωσης στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν καλή. Παρ’ όλα αυτά ο «δικέφαλος» κατάφερε να προηγηθεί με το πέναλτι που δόθηκε στο αντικανονικό μαρκάρισμα του Μάρκος Πάουλο στον Τρίστανσον.

Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Ούγκο Αλμέιδα στο 14΄ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, σκοράροντας για πρώτη φορά μετά τις 26 Φεβρουαρίου και μετά από 11 αγώνες «αφλογιστίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 25′ η ΑΕΚ λίγο έλειψε να ισοφαριστεί, ωστόσο ο Ανέστης πραγματοποίησε σπουδαία επέμβαση σε τετ-α-τετ με τον Μόραρ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Αλμέιδα αποβλήθηκε για χτύπημα στον Χαντάκια, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες.

Στο 30 η ομάδα του Αγρινίου φλέρταρε εκ νέου με το γκολ, ωστόσο ο γκολκίπερ των γηπεδούχων ήταν και πάλι σε ετοιμότητα αποκρούoντας την μπάλα μετά την «οβίδα» του Ρόσα.

Στην ανάπαυλα ο Χιμένεθ ρίσκαρε με δύο αλλαγές (Πατίτο Ροντρίγκες, Λιβάγια αντί των Τρίστανσον και Κλωναρίδη) με τον Ισπανό να βλέπει τις αριθμητικές ισορροπίες να αποκαθιστούνται στη συνέχεια, καθώς στο 48′ ο Μάρκος Πάουλο αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Μάνταλο στο χώρο του κέντρου.

Η «Ένωση» έκτοτε πήρε τα ηνία στην αναμέτρηση και είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Μάνταλο στο 54΄ να «τελειώσει» το ματς, ενώ ο ίδιος παίκτης απείλησε με εξοχο σουτ (άουτ) και στο 63΄.

Στο 74΄ η ΑΕΚ πέτυχε το 2-0 με γκολ του Γιόχανσον, που αρχικά ακυρώθηκε ως οφσάιντ αλλά στη συνέχεια (κι αφού είχε «αποφανθεί» το τηλεοπτικό replay) ο διαιτητής έδειξε σέντρα.

Στα λεπτά που είχαν απομείνει δεν άλλαξε κάτι κι έτσι η ομάδα του Χιμένεθ πανηγύρισε το τρίποντο, λίγες μέρες πριν τον κρίσιμο επαναληπτικό με την Μπριζ.

Κίτρινες:
Γιόχανσον, Μάνταλος – Μάρκος Πάουλο, Ντίας, Ροντρίγκες, Χαντάκιας, Μπεχαράνο

Κόκκινες:
Αλμέιδα (27΄) – Μάρκος Πάουλο (48΄-δεύτερη κίτρινη)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Μύγας (16΄ λ.τρ. Μαρινάκης), Χαντάκιας, Ροντρίγκες, Τσοκάνης, Μάρκος Πάουλο, Μπεχαράνο, Ντίας (69΄ Μάζουρεκ), Κλέζιο, Ρόσα (60΄ Μπράβο), Μόραρ

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ):
Ανέστης, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς, Λόπες, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς, Μάνταλος (80΄ Βινίσιους), Κλωναρίδης (46΄ Λιβάγια), Τρίστασον (46΄ Πατίτο), Αλμέιδα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης