Το πιο σημαντικό βήμα για την πρόκριση στους «32» του Europa League θέλει να κάνει απόψε η ΑΕΚ, η οποία υποδέχεται στις 22.05 (COSMOTE Sport 2) στο ΟΑΚΑ τη Ριέκα.

Μάλιστα, η «Ένωση», σε περίπτωση που κατακτήσει το τρίποντο απέναντι στους Κροάτες, μπορεί να τσεκάρει από απόψε το εισιτήριο, εφόσον η Αούστρια Βιέννης δεν κερδίσει την ίδια ώρα τη Μίλαν στο Σαν Σίρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γι’ αυτό και στην ΑΕΚ δεν θέλουν να αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη και έχοντας τη συμπαράσταση του κόσμου τους οι «κιτρινόμαυροι» θα προσπαθήσουν να φτάσουν στην επικράτηση, προκειμένου να συνεχιστεί το ευρωπαϊκό τους ταξίδι στη διοργάνωση.

Ο Μανόλο Χιμένεθ θα διατηρήσει το 3-5-2, ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, θα προβεί σε κάποιες αλλαγές σε πρόσωπα. Το μοναδικό δίλημμα που φαίνεται να αντιμετωπίζει είναι αν θα χρησιμοποιήσει τον Τσιγκρίνσκι στην τριάδα της άμυνας και θα παίξει δεξί μπακ-χαφ ο Μπακάκης ή ο τελευταίος θα παραμείνει σε ρόλο στόπερ και ο Γκάλο στην πτέρυγα. Οι υπόλοιπες θέσεις μοιάζουν… ρεζερβέ.

Ο Ανέστης θα είναι κάτω από τα δοκάρια, οι Τσόσιτς και Βράνιες θα είναι οι δύο από τους τρεις της άμυνας, ο Λόπες σε ρόλο αριστερού μπακ-χαφ, οι Σιμόες και Γαλανόπουλος στον άξονα, ενώ ο Χριστοδουλόπουλος πίσω από το επιθετικό δίδυμο των Λιβάγια και Αραούχο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσο για τη Ριέκα, ουσιαστικά έχοντας χάσει δύο ματς στην Κροατία, από ΑΕΚ και Αούστρια, αν δεν κερδίσει απόψε… χάνεται.

Πάντως, εκτός έδρας έχει δείξει πολύ πιο επικίνδυνη, καθώς πέραν της νίκης στη Βιέννη έχασε στο 94’ από τη Μίλαν και στις καθυστερήσεις από τον Ολυμπιακό στα προκριματικά του Champions League.

Ο Ματίαζ Κεκ δεν υπολογίζει στον Βραζιλιάνο φορ Έμπερ και στον Κροάτη μέσο Μίσιτς λόγω τραυματισμού και καρτών αντίστοιχα. Η πιθανότερη σύνθεση είναι Πρσκάλο, Βέσοβιτς, Πούντσετς, Έλεζ, Ζούτα, Μπράνταριτς, Μάλες, Γκαβράνοβιτς, Πάβιτσιτς, Γκοργκόν, Ακόστι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης