Το απόλυτο ντέρμπι, που αφορά δύο πόλεις τις οποίες χωρίζουν 56 χιλιόμετρα, μονοπωλεί το ενδιαφέρον της Premier League απόψε. Από τη μία η Λίβερπουλ και από την άλλη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Απόψε (22.00, OTESPORT1) θα τεθούν αντιμέτωπες και θα δώσουν συνέχεια σε μια ιστορία που κρατά αιώνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα φώτα του ποδοσφαιρικού πλανήτη θα είναι στραμμένα απόψε στο «Άνφιλντ». Λίβερπουλ εναντίον Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γιούργκεν Κλοπ εναντίον Ζοζέ Μουρίνιο.

Στις πέντε φορές που έχουν τεθεί αντιμέτωποι (τέσσερις στο Τσάμπιονς Λιγκ σε αγώνες Ντόρτμουντ – Ρεάλ και μία στην Πρέμιερ Λιγκ πέρυσι), ο Γερμανός μετρά τρεις νίκες. Ο Πορτογάλος έχει νικήσει μία φορά, ενώ άλλη μία οι ομάδες τους αναδείχθηκαν ισόπαλες. Παρ’ όλα αυτά, ο Μουρίνιο (πώς το έπαθε) εξακολουθεί να συμπαθεί τον Κλοπ!

Ο Ζοσέ Μουρίνιο σκέπτεται να αφήσει εκτός βασικού σχήματος τον αρχηγό των «κόκκινων διαβόλων» Γουέιν Ρούνεϊ για το σημερινό ντέρμπι με τη Λίβερπουλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, ο τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συνεχίζει να πιστεύει πως ο 30χρονος παραμένει στα βασικά του πλάνα, παρόλο που έχει να σκοράρει από το εναρκτήριο παιχνίδι της σεζόν με την Μπόρνμουθ.

Η Λίβερπουλ θα επιδιώξει απόψε  να πανηγυρίσει την πέμπτη νίκη στη σειρά στο πρωτάθλημα, που θα είναι το καλύτερο σερί της από τον Μάρτιο του 2015.

«Εκτός από τη βαθμολογία είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για την ιστορία. Μου αρέσουν οι ειδικές ιστορίες. Όλος ο κόσμος θα παρακολουθήσει αυτό το παιχνίδι, είναι μια μεγάλη τιμή να είσαι μέρος της» είπε ο Γιούργκεν Κλοπ. «Είναι στο χέρι μας να κάνουμε την καλύτερη εμφάνισή μας. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Έχουν μεγάλη ποιότητα και θα πρέπει να το σεβαστούμε αυτό. Αλλά είναι και το Άνφιλντ. Περιμένω την καλύτερη ατμόσφαιρα. Χρειαζόμαστε όλους με μία φανέλα της Λίβερπουλ σε αυτό το παιχνίδι» συμπλήρωσε ο Γερμανός προπονητής.

Eπιμέλεια: Κατερίνα Νινιού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης