Ο Ολυμπιακός κατάφερε να προηγηθεί στο «Σαν Σίρο», κράτησε για 69 λεπτά το υπέρ του σκορ, ωστόσο στη συνέχεια κατέρρευσε και, δεχόμενος τρία γκολ σε εννέα λεπτα, γνώρισε την ήττα με 3-1 σκορ από τη Μίλαν, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League.
Οι Πειραιώτες μέχρι να δεχτούν το γκολ της ισοφάρισης στάθηκαν αξιοπρεπώς στο «άντρο» των «ροσονέρι», προβληματίζοντας αρκετά τους Ιταλούς, ωστόσο στη συνέχεια υπέστησαν μπλακ-άουτ, με αποτέλεσμα οι παίκτες του Γκατούζο να κάνουν την γυρίσουν το παιχνίδι, πιο εύκολα απ’ότι και οι ίδιοι περιμεναν.
Ο Γκερέρο με κεφαλιά μόλις στο 14ο λεπτό άνοιξε το σκορ για τους ερυθρόλευκους, ωστόσο τα δύο γκολ του Κουτρόνε (70′, 79′) και το τέρμα του Ιγκουαΐν (77′) ενδιάμεσα, ανέτρεψαν πλήρως το σκηνικό του ματς.
Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Μπέτις επιβλήθηκε με 3-0 σκορ της Ντουντελάνζ.

Τα γκολ του αγώνα:

Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε μιλήσει για αλλαγές, αλλά το γεγονός ότι επέλεξε 11 νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα σε σχέση με το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, ήταν κάτι που δεν περίμενε κανείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μίλαν μπήκε στο παιχνίδι πιο δυνατά και κατάφερε να βρει δίχτυα μόλις στο 6′, αλλά το γκολ δεν μέτρησε. Ο Σούσο έβγαλε τη σέντρα ο Μποναβεντούρα έπιασε την κεφαλιά κι ο Καστιγιέχο την έστειλε στα δίχτυα. Εντούτοις ο Ισπανός ήταν σε θέση οφσάιντ και σε περίπτωση που δεν έβρισκε την μπάλα, τότε θα ήταν κανονικό το γκολ…

Οκτώ λεπτά αργότερα όμως ο Ολυμπιακός κόντρα στη ροή του αγώνα και στην πρώτη του ευκαιρία κατάφερε να ανοίξει το σκορ, βάζοντας φωτιά στην εξέδρα που βρίσκονταν οι φίλαθλοι του στο «Σαν Σίρο».
Ο Κούτρης σε μία σέντρα ακριβείας βρήκε το κεφάλι του Γκερέρο κι αυτός δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-1 και να ξεσηκώσει τους 6.000 φιλάθλους του Ολυμπιακού.

Με το γκολ παρακαταθήκη οι παίκτες του Μαρτίνς δεν άφησαν κανένα διάδρομο κενό και παρά το γεγονός ότι η Μίλαν πίεσε πάρα πολύ στα τελευταία 15′ του πρώτου ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι και οι δύο ομάδες πήγαν με αυτό το σκορ στα αποδυτήρια.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο με τη Μίλαν να προσπαθεί να πετύχει γκολ, με τον Ολυμπιακό όμως να αντιστέκεται σθεναρά. Όλα αυτά όμως μέχρι το 70ο λεπτό, όταν ο Τσαλχάνογλου έβγαλε τη σέντρα και ο νεοεισελθόντα Κουτρόνε, ο οποίος με κεφαλιά έκανε το 1-1.

Η αντίδραση του Ολυμπιακού ήταν άμεση, αλλά το σουτ του Φετφατζίδη στο 74′ πέρασε ελάχιστα άουτ, για να φτάσουμε στο 77ο λεπτό, όταν και οι «ροσονέρι» κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι με σκόρερ αυτήν τη φορά τον Ιγκουαΐν.
Ο Αργεντίνος στράικερ με ωραία προσπάθεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κι έκανε το 2-1, ενώ στο 79′ ο Κουτρόνε, με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα έβαλε «ταφόπλακα» στις ελπίδες της ελληνικής ομάδας για ένα θετικό αποτέλεσμα στο Μιλάνο.

Κίτρινες:
Τσαλχάνογλου

ΜΙΛΑΝ (Τζενάρο Γκατούζο):
Ρέινα, Καλάμπρια, Μποναβεντούρα (54′ Κουτρόνε), Καστιγιέχο (54′ Τσαλχάνογλου), Σούσο, Ιγκουαΐν, Ρομανιόλι, Μπακαγιόκο, Ζαπάτα, Μπίλια, Ροντρίγκες.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς):
Σα, Τοροσίδης (78′ Μεριά), Κούτρης, Μιράντα, Σισέ, Γκιγιέρμε, Νάτχο, Τουρέ (83′ Φορτούνης), Γκερέρο, Φετφατζίδης, Ναουέλ (72′ Ποντένσε).

 

 

 

 
 
Φωτογραφίες: eurokinissi

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης