Αποκλεισμό-σοκ από τους ομίλους του Europa League γνώρισε ο ΠΑΟΚ.

Οι «ασπρόμαυροι» ηττήθηκαν με 2-0 από την Έστερσουντ την Πέμπτη στη Σουηδία και αποχαιρέτησαν πρόωρα την Ευρώπη, καθώς πέταξαν στον… κάλαθο των αχρήστων των υπέρ τους 3-1 απο την Τούμπα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο «δικέφαλος» τιμωρήθηκε από τον Γκόντος, ο οποίος σε διάστημα έξι λεπτών πέτυχε και τα δύο τέρματα των γηπεδούχων (71′, 77′), που θα βρεθούν σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Πάντως στο πρώτο γκολ του ενδεχομένως να ήταν σε θέση οφσάιντ (δεν υπάρχει διαφωτιστικό ριπλέι).

Ο ΠΑΟΚ δεν έδειξε την απαραίτητη προσοχή στο ματς, έχασε κάποιες ευκαιρίες που θα μπορούσαν να γίνουν γκολ και το πλήρωσε με τον πιο οδυνηρό τρόπο στην επανάληψη, σε διάστημα μόλις έξι λεπτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 71′ ο Γκόντος (που ενδεχομένως να ήταν σε θέση οφσάιντ, όπως προαναφέραμε) άλλαξε την πορεία της μπάλας σε σουτ του Έντουαρντς, νικώντας τον Ρέι, ενώ στο 77′ ο ίδιος παίκτης με πολύ ωραίο ευθύβολο σουτ, νίκησε για δεύτερη φορά τον Αργεντινό για το 2-0, που χάρισε τελικά και την πρόκριση στην ομάδα του.

Μετα το δεύτερο γκολ ο ΠΑΟΚ αφυπνίστηκε ωστόσο δεν μπόρεσε να παραβιάσει την εστία των γηπεδούχων για να πάρει αυτός την πρόκριση.

Η μόνη ευκαιρία που είχε η ομάδα του Λουτσέσκου να ανατρέψει την οδυνηρή γι’ αυτήν κατάσταση ήταν στο 4ο των καθυστερήσεων.

Τότε ο Ενρίκε εκτέλεσε ένα φάουλ από τα δεξιά, ο Πρίγιοβιτς πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Μάτος τη δεύτερη, αλλά οι Σουηδοί βρήκαν τρόπο να απομακρύνουν την μπάλα για να λήξει το παιχνίδι μετά τηνν φάση αυτή.

Κίτρινες: Μουκίμπι, Πέντερσον, Εντουαρντς, Αϊές, Νούρι- Μάτος, Πρίγιοβιτς, Τσίμιροτ.

Έστερσουντ: Κεϊτά, Σόμι (60′ Σομά), Παπαγιαννόπουλος, Πέτερσον, Μουκίμπι (68′ Βίνγκντρεν), Έντουαρντς, Νούρι, Μπατσίρου, Αϊές, Χόπκατ (90′ Μενσά) και Γκόντος.

ΠΑΟΚ:
Ρέι, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς, Σάχοφ, Τσίμιροτ (81′ Κουλούρης), Μπίσεσβαρ (60′ Ενρίκε), Τζάλμα, Μακ (85′ Λημνιός) και Πρίγιοβιτς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης