Ο ΠΑΟΚ έχασε με 3-0 από την Σάλκε στην «Τούμπα» στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για την φάση των «32» του Europa League. Τα γκολ των Γερμανών πέτυχαν οι Μπουργκσντάλερ (27′), Μάιερ (82′) και Χούντελααρ (90′).

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αιφνιδιάσει τη Σάλκε και μόλις στο 5’ έφτασε κοντά στο γκολ. Από την σέντρα του Μυστακίδη ο Μάτος από πλάγια θέση σούταρε άουτ, ενώ η μπάλα βρήκε την εξωτερική πλευρά της δοκού. Οι Γερμανοί απάντησαν στο 18’ με τον Μπουργκστάλερ, ενώ στο 27’ άνοιξαν το σκορ. Μετά την κεφαλιά του Νάλντο, ο Γλύκος απέκρουσε, όμως ο Μπουργκστάλερ με κοντινό σουτ σκόραρε και σημείωσε το 1-0.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Γερμανοί συνέχισαν να ελέγχουν το παιχνίδι, ενώ ο ΠΑΟΚ είδε τον Φέρμαν να «καθαρίζει» δύο επικίνδυνες φάσεις στο 55ο και το 56ο λεπτό. Ο Γλύκος στο 67’ κατάφερε να απομακρύνει το δυνατό σουτ του Μάιερ, όμως μέχρι το τέλος του αγώνα δέχθηκε δύο ακόμα γκολ.

Στο 82΄ η Σάλκε εδραίωσε τη νίκη της με κεφαλιά του Μάιερ που δεν κατάφερε να εξουδετερώσει ο Γλύκος, ενώ στο τέλος του αγώνα ο Χούντελααρ, που είχε πάρει θέση στο παιχνίδι έξι λεπτά νωρίτερα, με σουτ, μετά από απόκρουση του Γλύκου, διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

ΠΑΟΚ – Σάλκε 0-3 (Cosmote Sport 3)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γκολ: 27′ Μπουργκστάλερ, 82′ Μάιερ, 90′ Χούντελααρ

Κίτρινες κάρτες: Λέοβατς, Μάτος, Βαρέλα – Σεπφ, Γκορέτσκα, Κολάσινατς, Νάστασιτς

Κόκκινες κάρτες:


ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς):
Γλύκος, Κρέσπο, Μαλεζάς, Βαρέλα, Μάτος, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Σάκχοφ, Μπίσεσβαρ (77′ Πέδρο Ενρίκε), Μυστακίδης (55′ Κάμπος), Αθανασιάδης (85′ Ουάρντα).

Σάλκε (Μάρκους Βάιντσιρλ):
Φέρμαν, Νάσταζιτς, Χέβεντες, Νάλντο, Κολάζινατς, Σεπφ (46′ Κέρερ), Σταμπουλί, Γκορέτσκα, Μάιερ, Καλιγκούρι (78′ Κονοπλιάνκα), Μπουργκστάλερ (84′ Χούντελααρ).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης