Αέρας ανανέωσης φύσηξε στην εταιρεία Toshiba, φέροντας νέα μοντέλα υπολογιστών tablet. Η νέα γκάμα των Windows 8.1 tablet αποτελείται από το Encore 2 WT10-A 10.1 ιντσών και το Encore 2 WT8-B 8 ιντσών, με όλες τις βασικές λειτουργίες που θεωρούνται «must», τα δύο tablet αποτελούν ιδανικές συσκευές.

Εξοπλισμένα με τεσσάρων «εγκεφάλων» (πυρήνων) επεξεργαστή Intel Atom, τα Encore 2 tablet παρέχουν επιδόσεις και ταχύτητα που χρειάζεται, για να απολαμβάνετε παιχνίδια με εντυπωσιακά γραφικά καθώς επίσης και γρήγορη εκκίνηση, περιήγηση στο Διαδίκτυο και χρήση πολλαπλών εφαρμογών (multitasking). Για εκείνους που θέλουν να δουν και να κάνουν περισσότερα με το Windows 8.1 tablet τους, το λεπτό και ελαφρύ Encore 2 WT10-A 10.1 ιντσών είναι ιδανικό. Η μεγαλύτερη οθόνη είναι φωτεινή, καθαρή και πρωτοποριακή για την αναπαραγωγή πολυμέσων (βίντεο, φωτογραφίες, μουσική), ενώ περιλαμβάνονται 2 GB μνήμης RAM, για βελτιωμένη χρήση πολλαπλών εφαρμογών και ήπια απόδοση. Για εκείνους που απαιτούν μεγαλύτερη φορητότητα, διατίθεται το όμορφα σχεδιασμένο Encore 2 WT8-B 8 ιντσών που έχει τελειοποιηθεί για χρήση σε κάθετη διάταξη (portrait). Τα νέα tablet της Toshiba θα είναι διαθέσιμα στην Ελλάδα μετά το τρίτο τρίμηνο του 2014.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Windows 8.1 με Bing

Αμφότερες οι συσκευές Encore 2 WT10-A και WT8-B, διαθέτουν το Λειτουργικό Σύστημα «Windows 8.1» με Bing της Microsoft, που περιλαμβάνει πολλές αναβαθμισμένες λειτουργίες. Τα tablet έχουν επίσης, ετήσια συνδρομή σε Microsoft Office 365, για να διαβάσετε, διορθώσετε, δημιουργήσετε ή μοιραστείτε παρουσιάσεις εν κινήσει, με τα γνωστά προγράμματα Microsoft Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Publisher, Access και OneNote. Επιπρόσθετα, προσφέρονται αποθήκευση στο «Cloud», μέσω της υπηρεσίας «OneDrive» και δωρεάν λεπτά ομιλίας στην υπηρεσία Διαδικτυακών συνδιαλέξεων (φωνής/βίντεο) «Skype».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κομψό design

Παρά τις ευδιάκριτες διαφορές τους, η κομψότητα των Encore 2 WT10-A και Encore 2 WT8-B, καθιστά τα tablet ιδανικά φορητά αξεσουάρ. Διαθέτοντας τη νέα μοναδική ταυτότητα των Toshiba tablet, τα δύο μοντέλα διαθέτουν Satin Gold περίβλημα και ταιριαστό λεπτό καπάκι. Σχεδιασμένα με εργονομία, τα δύο tablet φέρουν στρογγυλεμένες άκρες για να τα κρατάτε καλύτερα, ενώ τα ηχεία είναι τοποθετημένα με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην υπάρχουν απώλειες στον ήχο όταν κρατάτε τη συσκευή. Λόγω του μικρότερου μεγέθους του, το Encore 2 WT8-B είναι ιδανικό για χρήση με το ένα χέρι.

Παρά το γεγονός ότι το Encore 2 WT8-B είναι ιδανικό για χρήση σε κάθετη διάταξη και τα δύο tablet διαθέτουν πολυδιάστατο design για πολλαπλές χρήσεις, ώστε η οθόνη να ανταποκρίνεται με ευκολία στην παρακολούθηση ταινιών ή στην ανάγνωση email με μεγάλη ευκολία. Η λειτουργικότητα είναι μία ακόμη βασική παράμετρος του design – για το λόγο αυτό, όλες οι θύρες και τα πλήκτρα έχουν τοποθετηθεί προσεκτικά, ώστε να κάνουν τη σύνδεση με άλλες συσκευές εύκολη και απλή. Για παράδειγμα, το πλήκτρο των Windows είναι τοποθετημένο στην άκρη του tablet, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις λειτουργίες των Windows 8.1 με ένα μόνο άγγιγμα.

Ζωντανές εικόνες και αυθεντικοί ήχοι

Μια υψηλής ποιότητας 5 MegaPixel οπίσθια κάμερα περιλαμβάνεται και στα δύο tablet, με Full HD 1080p λήψη video στα 24 frames (καρέ) ανά δευτερόλεπτο για το Encore 2 WT8-B και στα 30 καρέ για το Encore 2 WT10-A, ενώ η μπροστινή κάμερα είναι ιδανική για βιντεο-κλήσεις. Αμφότερες οι κάμερες, αναπαριστούν το χρώμα με ακρίβεια και βελτιώνουν τα αποτελέσματα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, για μια πιο ρεαλιστική απεικόνιση. Με το «TruCapture», η κάμερα μπορεί να φωτογραφίσει πίνακες, έγγραφα ή προβολές για χρήση σε τάξεις, meeting και παρουσιάσεις, ώστε να μην χρειαστεί να ξαναγράψουν οι χρήστες τις πληροφορίες. Η αναγνωσιμότητα έχει επίσης βελτιωθεί, χάρη στη διόρθωση χρώματος και την αναπαράσταση εικόνων με χαμηλή αντανάκλαση. Παράλληλα στο Encore 2 WT10-A έχουν βελτιωθεί και τα επίπεδα «θορύβου».

Ο καθαρός ήχος που έρχεται από τα ιδανικά τοποθετημένα στερεοφωνικά ηχεία είναι άκρως εντυπωσιακός: με Dolby Digital Plus Advanced Audio, οι χρήστες μπορούν να απολαύσουν αυθεντικό ήχο surround, ενώ κάθε ηχητική παρεμβολή στα ηχεία και στους ενισχυτές έχει περιοριστεί. Το Encore 2 WT10-A διαθέτει και απόσβεση της ηχούς, ώστε να ακούγονται καθαρά οι φωνές κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας, ενώ και στις δύο συσκευές υπάρχει απόσβεση θορύβου για να περιορίζονται οι περιβαλλοντικοί θόρυβοι.

Φιλικά στη χρήση για ενισχυμένη παραγωγικότητα

Η εφαρμογή «Toshiba Display Utility» είναι προσβάσιμη μέσω της επιφάνειας εργασίας (desktop) και μεγεθύνει στοιχεία, όπως το menu και τα εικονίδια, ώστε να τα βλέπετε και να τα χρησιμοποιείτε ευκολότερα. Η συγκεκριμένη λειτουργία είναι πιο εύκολη από το να αλλάζετε συνεχώς τις επιλογές και ταυτόχρονα, προσφέρει βελτιωμένη εμπειρία χρήσης κυρίως για το μικρότερο Encore 2 WT8-B.
Παράλληλα, υπάρχει η επιλογή «Toshiba Bluetooth Keyboard» για το Encore 2 που διαθέτει clickpad, με ενισχυμένη ευελιξία και παραγωγικότητα, τελειοποιημένη για το μοντέλο 10.1 ιντσών και συμβατή με το μοντέλο των 8 ιντσών. Με εύκολο μηχανισμό, απλή βάση τύπου Origami και ενσωματωμένο clickpad, το μοντέλο των 10.1 ιντσών μεταμορφώνεται σε πρακτικό notebook, ιδανικό για μελέτη και εργασία.

Συνδεδεμένα και έτοιμα για χρήση

Τα Encore 2 WT10-A και Encore 2 WT8-B διαθέτουν ευρεία γκάμα ευέλικτων συνδέσεων, ώστε να μπορούν οι χρήστες να μεταφέρουν τα βίντεο, τα παιχνίδια και τη μουσική τους. Διαθέτουν θύρα micro-USB για να μοιράζεστε περιεχόμενο και micro-SD slot, για να εργάζεστε παράλληλα με άλλες συσκευές Windows σε πραγματικό χρόνο, ενώ το Encore 2 WT10-A διαθέτει και θύρα micro-HDMI, για να βλέπετε περιεχόμενο σε μεγαλύτερη οθόνη. Η micro-SD card slot επιτρέπει στη χωρητικότητα να επεκταθεί στα 128 GB, για εκείνους που θέλουν περισσότερο χώρο (πχ. για φωτογραφίες, βίντεο, μουσική και έγγραφα). Το περιεχόμενο μπορεί να συγχρονιστεί με οποιαδήποτε άλλη συσκευή Windows μέσω Wi-Fi και η διάρκεια μπαταρίας ξεπερνά τις 8 ώρες.

Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να κάνουν την τηλεόρασή τους δεύτερη οθόνη από το tablet τους, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία «wireless display». Η λειτουργία αυτή, διατίθεται και στις δύο συσκευές, καθώς είναι ιδιαιτέρως χρήσιμη για το tablet των 8 ιντσών, αφού δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να δουν παρουσιάσεις, έγγραφα ή online video στην τηλεόραση, αρκετά περισσότερων ιντσών.

Προδιαγραφές – Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Toshiba Encore 2 WT10-A και Encore 2 WT8-B

• Επεξεργαστής: Intel Atom
• Αποθηκευτικός χώρος: 32 GB
• Επικοινωνία: 802.11 b/g/n Wi-Fi, Bluetooth 4.0, wireless display, 5 MP auto-focus οπίσθια κάμερα, 1.2 MP εμπρόσθια κάμερα, ενσωματωμένο μικρόφωνο
• Ήχος: Dolby Digital Plus, 2 x 0.5 W στερεοφωνικά ηχεία
• Windows 8.1 με Bing
• Microsoft Office 365 ετήσια συνδρομή, Skype (60 δωρεάν λεπτά ομιλίας το μήνα), Fresh Paint, Xbox One SmartGlass
• Διάρκεια μπαταρίας: Έως 8 ώρες
• Χρώμα: Satin Gold

Toshiba Encore 2 WT10-A

• Οθόνη: 10.1 ιντσών (25,65 εκ.), ανάλυσης 1280×800, με υποστήριξη αφής 10 δαχτύλων
• Μνήμη: 2 GB RAM
• Συνδεσιμότητα: 1x Micro-USB 2.0, 1 x Micro-HDMI, 1 x Micro-SD/SDHC/SDXC υποστήριξη έως 128 GB, 3.5 mm headphone / mic combo jack
• Διάρκεια μπαταρίας: Έως 9 ώρες
• Διαστάσεις: 258,8 x 175 x 8,98 χιλιοστά
• Βάρος: 555 γραμμάρια

Toshiba Encore 2 WT8-B

• Οθόνη: 8 ιντσών (20,32 εκ.), ανάλυσης 1280×800, με υποστήριξη αφής 10 δαχτύλων
• Μνήμη: 1 GB RAM
• Συνδεσιμότητα: 1 x Micro-USB 2.0, 1 x Micro-SD/SDHC/SDXC υποστήριξη έως 128 GB, 3.5 mm headphone / mic combo jack
• Διάρκεια μπαταρίας: μέχρι 8,5 ώρες
• Διαστάσεις: 210,62 x 132 x 9,48 χιλιοστά
• Βάρος: 385 γραμμάρια

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης