Η Samsung Ελλάδας ανακοίνωσε την κυκλοφορία της νέας σειράς δίσκων χωρίς μηχανικά μέρη ή αλλιώς Solid State Disk, με την ονομασία «SSD 850 PRO» στην ελληνική αγορά. Η νέα σειρά SSD διαθέτει την κατασκευαστική τεχνολογία αιχμής «3D vertical NAND» (V-NAND) flash μνήμης, η οποία χρησιμοποιείται για την αποθήκευση περιεχομένου, θέτοντας νέα standard στις επιδόσεις των δίσκων.

Με τη μοναδική τεχνολογία της Samsung V-NAND, ο νέος 850 PRO είναι ιδανικός για υψηλής τεχνολογίας υπολογιστές, σταθμούς εργασίας ή ακόμα και για απαιτητικούς χρήστες. Η Samsung V-NAND τεχνολογία ξεπερνά το όριο πυκνότητας που διέθετε η αρχιτεκτονική NAND, την οποία χρησιμοποιούσαν οι συμβατικές μνήμες flash. Με τον τρόπο αυτό, παρέχεται υψηλή ταχύτητα, αντοχή και ακόμα καλύτερη ενεργειακή απόδοση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Samsung 850 PRO SSD προσφέρει μοναδικές ταχύτητες και εξαιρετική αντοχή, σημειώνοντας τις υψηλότερες επιδόσεις μεταξύ των SSD που χρησιμοποιούν το SATA III interface (μέγιστης ταχύτητας 6 Gigabit/s). Η ταχύτητα ανάγνωσης φθάνει μέχρι και τα 550 MegaByte το δευτερόλεπτο (MB/s), με την ταχύτητα εγγραφής να φθάνει μέχρι και τα 520 MB/s. Οι επιδόσεις ανάγνωσης «λειτουργιών» εισόδου-εξόδου αγγίζουν μέχρι και τις 100.000 ανά δευτερόλεπτο (Input/Output Operations Per Second – IOPS) και οι εντολές εγγραφής ανέρχονται έως και τις 90.000 ανά δευτερόλεπτο (IOPS).

Ο δίσκος διαθέτει επίσης, τη λειτουργία Dynamic Thermal Guard, η οποία διατηρεί τη θερμοκρασία περιβάλλοντος κατά τη λειτουργία, προφυλάσσοντας από απώλεια δεδομένων λόγω υπερθέρμανσης.
Η νέα σειρά Samsung 850 PRO είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά σε χωρητικότητες 128 GB, 256 GB και 512 GB, ενώ τον Οκτώβριο θα κυκλοφορήσει και μέγεθος χωρητικότητας 1 TeraByte (TB).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης