Πριν από χρόνια, συγκεκριμένα το 2005, η μεγάλη «μπλε» εταιρεία ή αλλιώς γνωστή ως «IBM», πούλησε ολόκληρο το τμήμα υπολογιστών της στην κινεζική εταιρεία Lenovo. Από τότε η τελευταία έχει ξεχωριστή παρουσία, ιδιαίτερα στον τομέα των επαγγελματικών υπολογιστών, με «μπροστάρη» την οικογένεια των ThinkPad λαπτοπ. 

Όπως έχουμε αναφέρει και σε άλλα άρθρα, ελέω iPad από το 2010 κι έπειτα, οι χρήστες ανακάλυψαν τις συσκευές τύπου ταμπλέτας και ως εκ τούτου, αποζητούν την ευκολία που τους προσφέρουν στην χρήση παντού. Έτσι, οι κατασκευαστές υπολογιστών PC, με την αρωγή των νέων Windows 8, που είναι ανεπτυγμένα με πλήρη υποστήριξη αφής (τόσο χρηστικά όσο και αισθητικά), άρχισαν να παρουσιάζουν τις λεγόμενες υβριδικές συσκευές: υπερ-λεπτό με υψηλή φορητότητα λαπτοπ αλλά ταυτόχρονα κιόλας, μια πλήρης ταμπλέτα, αποσπώμενη μάλιστα, ώστε να χρησιμοποιείται και εντελώς ξεχωριστά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Lenovo ThinkPad Helix ανήκει ακριβώς σε αυτή την κατηγορία, με εναρκτήρια τιμή τα 1.499 δολάρια (1.150 ευρώ περίπου) – πριν χαρακτηρίσετε την τιμή υψηλή, αρκεί να αναφερθούμε στην ποιότητα και ανθεκτικότητα εν γένει των ThinkPad μοντέλων, που είναι ιδιαίτερα υψηλή και τις δυνατότητες που προσφέρονται από το υβριδικό πλέον ThinkPad και τα Windows 8.

Ξεκινώντας όπως πάντα από την οθόνη, καθώς αυτή αντικρίζει για πρώτη φορά ο χρήστης, μπορούμε να πούμε ότι η πρώτη οπτική επαφή θα αποφέρει χαμόγελο: 11.6 ίντσες με ανάλυση 1920×1080 (1080p ή αλλιώς Full HD), ανθεκτικότητα χάρη στην επένδυση Gorilla Glass και οπίσθιο πάνελ τύπου IPS – η οθόνη λοιπόν, κερδίζει απευθείας την πρώτη έγκριση του υποψήφιου καταναλωτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φυσικά, η οθόνη είναι αφής, που σημαίνει ότι επιδέχεται άμεσο χειρισμό μέσω δακτύλων, όμως επιτρέπει και την λεπτομερή ακρίβεια χειρισμού μέσω ειδικής γραφίδας, η οποία αποθηκεύεται εντός του Lenovo ThinkPad Helix, χάρη στην ξεχωριστή θήκη-κρύπτη που προορίζεται ειδικά για αυτή.

Επίσης, όντας σε μορφή λαπτοπ, ο χειρισμός συμπληρώνεται μέσω της επιφάνειας αφής στο κάτω μέρος του πληκτρολογίου.

Η υβριδική ιδιότητα του ThinkPad Helix, προσφέρει τη δυνατότητα να αποσπάσουμε την οθόνη εντελώς από το λαπτοπ κι έτσι, την έχουμε ουσιαστικά μετατρέψει σε μια κανονική ταμπλέτα με Windows 8. Ανά πάσα ώρα και στιγμή, μπορούμε να επανατοποθετήσουμε την ταμπλέτα στην θέση της, ώστε να επαναφέρουμε το σχήμα σε κατάσταση λαπτοπ. Επίσης, μπορούμε να τοποθετήσουμε την οθόνη αντίστροφα στο πληκτρολόγιο, ώστε να καλύπτεται από αυτή, μετατρέποντας το ThinkPad σε μορφή «slate» ή μπορούμε να έχουμε σε γωνία κλίσης την οθόνη-ταμπλέτα που να εξυπηρετεί για θέαση ταινιών ή για βιντεο-συνομιλίες.

Μια και φτάσαμε στο σημείο των επικοινωνιών, οι κάμερες είναι των 5 MegaPixel (πίσω) και των 2 MegaPixel (μπροστά), ενώ στις ασύρματες τεχνολογίες περιλαμβάνονται NFC (Near Field Communication) και LTE (κοινώς 4G δικτύωση), πέραν της κλασικής Wi-Fi n.

Τέλος, η «καρδιά» του Lenovo ThinkPad Helix, δύναται να φτάσει ακόμα και στα επίπεδα δύναμης που αποδίδονται από έναν επεξεργαστή Core i7 της Intel, το βάρος είναι στα 816 γραμμάρια (οθόνη-ταμπλέτα) και σε πλήρη σύνθεση είναι κάτι λιγότερο από 1,8 κιλά, ενώ η μπαταρία – κατά τους ισχυρισμούς της εταιρείας- μπορεί να αποδώσει έως και 10 ώρες συνεχόμενης λειτουργίας.


 
Περισσότερες πληροφορίες:

http://www.engadget.com/2013/01/06/lenovo-thinkpad-helix-official/

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης