Η φρουτοδίαιτα που προτείνουν οι ειδικοί περιέχει περισσότερα φυτικά τρόφιμα, τα οποία ο οργανισμός αφομοιώνει πληρέστερα και αξιοποιεί καλύτερα τα συστατικά τους. Δομείται από ενεργειακά αραιά γεύματα, που στις συνήθεις μερίδες καλύπτουν τις θρεπτικές ανάγκες με συνολικά λιγότερες θερμίδες και δεν επιβαρύνουν το πεπτικό σύστημα.

Προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία βιταμινών, μεταλλικών αλάτων, ιχνοστοιχείων, φυτοθρεπτικών, ενζύμων και αντιοξειδωτικών. Ελαττώνει την πρόσληψη κορεσμένων ζωικών λιπαρών, χοληστερίνης, ζάχαρης και νατρίου (αλατιού).Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, συμβάλλει στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βοηθάει να παραμένει το σάκχαρο στο αίμα πιο σταθερό, δεν ευνοεί την υπερπαραγωγή ινσουλίνης και την αύξηση του σωματικού λίπους. Συνεισφέρει στην πληρέστερη ενυδάτωση του οργανισμού. Έχει ήπια διουρητική δράση, εμποδίζει τις κατακρατήσεις υγρών. Ενισχύει τα αλκαλικά αποθέματα, τα αντιοξειδωτικά συστήματα και τους μηχανισμούς αποτοξίνωσης του σώματος.

Βελτιώνει την υφή της επιδερμίδας, δίνει λάμψη στο δέρμα, έχει αντιγηραντικές και μακροβιοτικές ιδιότητες, βοηθάει στο αδυνάτισμα.

Επιμέλεια: Μαργαρίτα Μπρίγκου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης