Ο βελονισμός είναι μια πανάρχαια θεραπευτική μέθοδος που βασίζεται στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική.

Σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύεται σε επιστημονικό περιοδικό, μια δημοφιλής μορφή βελονισμού μπορεί να διευκολύνει τις οδυνηρές παρενέργειες της θεραπείας του καρκίνου του μαστού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έρευνα, η οποία διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, εξέτασε την επίδραση του ηλεκτρο-βελονισμού, μια μορφή βελονισμού με την οποία περνά μια μικρή ποσότητα ηλεκτρικού ρεύματος μεταξύ των ζευγών των βελονών, και κατέληξε ότι οι ασθενείς ανακουφίστηκαν έως 40% από τη δυσκαμψία των αρθρώσεων και τον πόνο.

Κατά καιρούς έχουν ακουστεί πολλά πράγματα για τον βελονισμό, ας δούμε πιο κάτω κάποια καινούργια, πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία:

Δεν πονά. Δεν αντέχετε τις βελόνες; Μπορείτε να τα καταφέρετε με τον βελονισμό. Οι βελόνες αυτές είναι διαφορετικές από τις ιατρικές. Είναι πολύ μικρές, λείες και κωνικές. Δεν έχουν αιχμηρή άκρη και σε ορισμένες περιοχές, όπως χαμηλά στην πλάτη, πολλοί άνθρωποι ούτε καν τις αισθάνονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα σας κάνει να αισθανθείτε «όμορφα». Οι άνθρωποι συχνά αισθάνονται λίγο σαν να είναι υπό την επήρεια ναρκωτικών κατά τη διάρκεια της θεραπείας, λένε οι ειδικοί. Αυτό συμβαίνει γιατί, στη διάρκεια της εισαγωγής των βελονών, το σώμα απελευθερώνει τις ενδορφίνες και τους νευροδιαβιβαστές που προωθούν τα συναισθήματα της ευημερίας και ταυτόχρονα μετριάζουν τον πόνο.

Δεν προκαλεί ουλές. Μερικές φορές μπορεί να υπάρξει κάποια μικρή αιμορραγία ή μικρή πληγή, αλλά εξαφανίζονται πολύ γρήγορα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης