Το 3% των πρόωρων θανάτων που σημειώνονται κάθε χρόνο θα μπορούσε να αποφευχθεί, εάν καταναλώνουμε λιγότερο από 20 γραμμάρια επεξεργασμένου κρέατος (π.χ. αλλαντικά, λουκάνικα κ.λπ.) την ημέρα.

Αυτό ήταν το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης, οι οποίοι ανέλυσαν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου από καρδιαγγειακά νοσήματα και καρκίνο σε σχέση με την κατανάλωση επεξεργασμένου κρέατος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην έρευνα, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από μισό εκατομμύριο άνδρες και γυναίκες από δέκα χώρες, παρατηρήθηκε ότι ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου αυξανόταν ανάλογα με την ποσότητα επεξεργασμένου κρέατος που κατανάλωναν.

Οι ερευνητές παρατήρησαν ακόμη ότι οι άνδρες και οι γυναίκες που έτρωγαν περισσότερο επεξεργασμένο κρέας περιελάμβαναν στη διατροφή τους τα λιγότερα φρούτα και λαχανικά και ήταν πιο πιθανό να καπνίζουν.

Επίσης, οι άνδρες που έτρωγαν πολύ κρέας έπιναν και τις μεγαλύτερες ποσότητες αλκοόλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο ιατρικό έντυπο «BioMed Central».

Πηγή: vita.gr

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης