Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι τα τυριά παχαίνουν. Ερευνητές όμως από την Αυστραλία κατέληξαν στο συμπέρασμα πως τα γαλακτοκομικά τελικά… αδυνατίζουν.

«Οι άνθρωποι που καταναλώνουν καθημερινά τυρί και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα χάνουν περισσότερα κιλά» αναφέρουν Αυστραλοί επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Curtin University of Technology.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της μελέτης, οι ερευνητές ζήτησαν από τους εθελοντές να ακολουθήσουν μια διατροφή χαμηλή σε θερμίδες.

Στο διατροφικό μοντέλο περιλαμβάνονταν σε διάφορες ποσότητες τυρί, γιαούρτι και γάλα με χαμηλά λιπαρά.

Όσοι εθελοντές αύξησαν την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων από τρεις σε τέσσερις μερίδες έχασαν περισσότερα κιλά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, είχαν χαμηλά επίπεδα αρτηριακής πίεσης, λιγότερο λίπος στην κοιλιά και «σημαντικά λιγότερες» πιθανότητες να εμφανίσουν παθήσεις της καρδιάς και σακχαρώδη διαβήτη.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το τυρί και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη, γεγονός που συμβάλλει στο αίσθημα κορεσμού και επιταχύνει τον μεταβολισμό του οργανισμού.

Αναφέρουν, ωστόσο, ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην ποσότητα που καταναλώνουμε αλλά και στην περιεκτικότητα των προϊόντων σε λιπαρά.

Η Laura Wyness από το Βρετανικό Ίδρυμα Διατροφής (British Nutrition Foundation) τονίζει ότι τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι μια καλή πηγή ασβεστίου, βιταμινών και πρωτεΐνης.

Προειδοποιεί, ωστόσο, ότι τα τυριά μπορεί να περιέχουν μεγάλες ποσότητες αλατιού, γι’ αυτό καλό είναι πριν αγοράσουμε το προϊόν να συμβουλευόμαστε την ετικέτα του.

Πηγή: dietplus

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης