Ξεκινώντας από την ημέρα της γέννησής του ,το καλύτερο γάλα για τον άνθρωπο είναι το μητρικό. Το μητρικό γάλα είναι το γάλα που ταιριάζει απόλυτα στον ανθρώπινο οργανισμό αφού είναι βιολογικό προϊόν, με τόσο ιδανική σύσταση που το καθιστά αναντικατάστατο. Κάθε μητέρα έχει το καλύτερο γάλα για τις ανάγκες του δικού της παιδιού στην χρονική περίοδο που εκείνο το λαμβάνει.

Μία μητέρα μπορεί να θηλάζει όσο θέλει και μόνο αυτή αποφασίζει για τον πόσο χρόνο θα θηλάσει το μωρό της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γάλα είναι η αποκλειστική τροφή του βρέφους έως τον 6ο μήνα αφού μετά ξεκινά η είσοδος των στερεών τροφών . Μετά τον 6ο μήνα το μωρό μπορεί να θηλάζει κυρίως πρωί – βράδυ, όμως μπορεί να θηλάζει και όποτε το χρειάζεται. Μετά το 1ο χρόνο της ζωής ο θηλασμός συνεχίζεται με τον ίδιο ρυθμό (πρωί-βράδυ), αν αυτό είναι ευχάριστο για τη μάνα και το μικρό της παιδί.

Στις περιπτώσεις που η μητέρα για τους δικούς της λόγους (λόγοι υγείας, επαγγελματικοί ή κοινωνικοί) δεν μπορεί να θηλάσει ή να χορηγήσει το δικό της γάλα στο νεογέννητο ,τότε το νεογνό πρέπει να διατραφεί με τεχνητό εξανθρωποποιημένο αγελαδινό γάλα της 1ης βρεφικής ηλικίας. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τις εταιρείες βρεφικής διατροφής να δημιουργήσουν ένα γάλα 1ης βρεφικής ηλικίας που να μοιάζει με το ανθρώπινο γάλα. Με οδηγό τη σύσταση του μητρικού γάλατος το αγελαδινό γάλα εμπλουτίζεται με, προβιοτικά, αμινοξέα, βιταμίνες ,ολιγοσακχαρίτες, λιπαρά οξέα, αφαιρούνται ουσίες και ιχνοστοιχεία όπως το χλωριούχο νάτριο (αλάτι) με σκοπό να γίνεται εύληπτο και να προκαλεί τα λιγότερα πεπτικά προβλήματα.Διαβάστε περισσότερα στο govastileto…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης