Τι συμβαίνει στον οργανισμό μας αν τρώμε συχνά κόκκινο κρέας και τι κίνδυνους κρύβει για την υγεία μας σύμφωνα με τους ειδικούς;

Καρκίνος του εντέρου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υψηλή πρόσληψη επεξεργασμένου κρέατος σχετίζεται με μεγαλύτερο κίνδυνο για καρκίνο του εντέρου, σύμφωνα με τον ΠΟΥ. Για να φτάσει σε αυτό το συμπέρασμα, η ομάδα εργασίας του ΠΟΥ σχετικά με τον καρκίνο IARC (WHO’s International Agency for Research on Cancer Working Group) αναθεώρησε πάνω από 800 μελέτες, εκτιμώντας την επίδραση του κόκκινου κρέατος και των αλλαντικών σε διάφορες μορφές καρκίνου.

Βρήκαν πως η καθημερινή κατανάλωση μιας μερίδας επεξεργασμένου κρέατος (50 γρ.) -που συμπεριλαμβάνει κυρίως χοιρινό ή μοσχάρι- αυξάνει κατά 18% τον κίνδυνο για καρκίνο του εντέρου.

Περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης