Στα σκαριά βρίσκεται ο πρώτος ευρωπαϊκός οίκος αξιολόγησης όπως εκτιμά στην ιστοσελίδα του ο γερμανικός οίκος επιχειρηματικών συμβούλων για επενδύσεις Ρόλαντ Μπέργκερ εκφράζοντας μάλιστα τη βεβαιότητά του για την εξασφαλισμένη χρηματοδότηση του εγχειρήματος.

“Μετά από εντατικές διαβουλεύσεις, με χρηματο-πιστωτικές ευρωπαϊκές εταιρείες, απορρέει μία επαρκής δέσμευση υπέρ ενός ευρωπαϊκού οίκου αξιολόγησης. Ο κ. Μάρκους Κραλλ, σημαίνων στέλεχος του οίκου μας, θα είναι ο ιδρυτής του νέου οίκου αξιολόγησης”. Συγκεκριμένα ποσά χρηματοδότησης δεν αναφέρονται στο ανακοινωθέν αυτό ενώ την ώρα έγκυρες εκτιμήσεις από το Βερολίνο επισημαίνουν ότι αν δεν συγκεντρωθούν τουλάχιστον 300 εκατομμύρια ευρώ, η λειτουργία του οίκου θα είναι “προβληματική”, κάτι που κανένας εκπρόσωπος του Ρόλαντ Μπέργκερ δεν σχολίασε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 17 Απριλίου, είχε αναφερθεί ότι ο Ρόλαντ Μπέργκερ “δεν είχε βρει ποσά ικανά να επιτρέψουν τη λειτουργία του πρώτου οίκου αξιολόγησης της Ευρώπης”, γεγονός για το οποίο ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ στο Βερολίνο είχε εκφράσει τη λύπη του καθώς δεν θα μπορούσε η Ευρώπη να ανταγωνιστεί τους  αμερικανικούς οίκους αξιολόγησης ενώ μάλιστα είχε επιμείνει ότι ο οίκος αξιολόγησης της Ευρώπης «πρέπει να χρηματοδοτηθεί με ιδιωτικά κεφάλαια»(…) καθώς «τυχόν κρατική συμμετοχή θα έπληττε, καίρια, την αξιοπιστία» αυτού του πρώτου οίκου αξιολόγησης της Ευρώπης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης