Ανυπολόγιστες εκτιμούν πως θα είναι οι ζημιές που θα καταγράψουν οι τοπικές οικονομίες που συντηρούνται από τον εγχώριο τουρισμό καθώς η απεργία της ΠΝΟ που κράτησε δεμένα τα καράβια για δύο ημέρες αύξησε το αίσθημα της αβεβαιότητας των τουριστών προβαίνοντας σε ακύρωση εκατοντάδων κρατήσεων. Παράλληλα, τα νησιά που δεν έχουν ξένους τουρίστες αλλά συντηρούνται από τον εγχώριο τουρισμό, οδηγούνται σε αδιέξοδο την περίοδο του Πάσχα και αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση και το Καλοκαίρι τότε οι ζημιές θα είναι ανυπολόγιστες. Πάντως οι ξενοδόχοι έχουν προβεί σε ένα απίστευτο μπαράζ προσφορών ώστε να μπορέσουν να περιορίσουν τις ζημιές που έχει προκαλέσει η απεργία της ΠΝΟ χωρίς, ωστόσο, να έχουν επιφέρει να αναμενόμενα θετικά αποτελέσματα.

Στη Σύρο και τη Νάξο όπου ο τουρισμός εξαρτάται αποκλειστικά από τους Έλληνες επισκέπτες η κατάσταση χαρακτηρίζεται απελπιστική. Ηδη έχει καταγραφεί ακύρωση 20% και 30% αντίστοιχα των κρατήσεων ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τα ποσοστά αναμένεται να αυξηθούν τις επόμενες ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Τήνο πολλά ξενοδοχεία είχαν προγραμματίσει να ανοίξουν και τελικά θα παραμείνουν κλειστά.

Στην Πάρο η εικόνα είναι επίσης απογοητευτική καθώς ο τουρισμός του νησιού βασίζεται σε Έλληνες επισκέπτες ενώ υπάρχουν και πάρα πολλοί που διαθέτουν εξοχικές κατοικίες εκεί και βέβαια δεν προβλέπεται να τις επισκεφθούν για λίγες μόνο ημέρες.

Στην Πάτμο έχει επίσης ακυρωθεί ένα μεγάλο ποσοστό κρατήσεων παρά το γεγονός των εξαιρετικά χαμηλών προσφορών που έχουν προβεί οι ξενοδόχοι του νησιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλήγμα έχει δεχθεί και ο μέχρι πρότινος ακλόνητος προορισμός που δεν είναι άλλος από τη Μύκονο καθώς ο φόβος των κινητοποιήσεων έχει ήδη ακυρώσει και εκεί πολλές κρατήσεις.

Οι φορείς του τουρισμού στη Σκιάθο δεν είχαν μεγάλες βλέψεις για το Πάσχα, αλλά η απεργία της ΠΝΟ θα αποθαρρύνει και τους ελάχιστους που σχεδίαζαν να επισκεφθούν το νησί.

Ίδια εικόνα με δεκάδες ακυρώσεις καταγράφεται και στη Μήλο όπου παραδοσιακά το Πάσχα γεμίζει από Έλληνες τουρίστες. Φέτος, όπως φαίνεται, δεν θα επισκεφθούν το νησί ούτε εκείνοι που έχουν εξοχική κατοικία στο νησί.

Ημερησία

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης