Μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός Ιουνίου, όπως όλα δείχνουν, το επιβατηγό «Ελλη Τ.», της Cretan Lines, θα «πιάσει» στο Ρέθυμνο, έπειτα από μακρόχρονη περίοδο απουσίας απευθείας ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νομού με τον Πειραιά, γραμμή που μέχρι πριν από λίγα χρόνια εξυπηρετούσαν δύο πλοία, το «Αρκάδι» και το «Πρέβελης».

Η δρομολόγηση του πλοίου έχει καθυστερήσει πάνω από ένα μήνα, χωρίς υπαιτιότητα της πλοιοκτήτριας εταιρείας και των διοικούντων, οι οποίοι κατόρθωσαν τελικά να ξεπεράσουν μεγάλα εμπόδια, λόγω εκκρεμοτήτων από την προηγούμενη ιδιοκτησία (οφειλές προς το προσωπικό κυρίως).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωθηση στην πόλη

Η αναμενόμενη με πολύ αγωνία άφιξη του πλοίου εκτιμάται ότι θα αλλάξει ριζικά την οικονομική ζωή του νομού, αφού δέσμευση της διοίκησης αποτελεί η τροφοδοσία του από ντόπιους παραγωγούς με ποιοτικά ρεθυμνιώτικα προϊόντα, ενώ μεγάλος αριθμός «τρίτων» μικρών ή μεσαίων επιχειρήσεων θα ωφεληθεί από τη δρομολόγηση του πλοίου, αλλά θα βρουν και δουλειά αρκετοί άνεργοι ναυτικοί του νομού.

Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι η γραμμή θα είναι ζημιογόνα, λόγω της κρίσης, κάτι που βρίσκει αντίθετους τους Ρεθυμνιώτες, αλλά και τα μέλη της διοίκησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βέβαιο είναι ότι το καράβι θα (ξανα)δώσει ζωή στην πόλη και στο νομό, θα βοηθήσει τον τουρισμό, τη μεταφορά των τοπικών προϊόντων και θα ρίξει δραστικά τα κόστη μετακίνησης προς τον Πειραιά, που σήμερα γίνονται μέσω Χανίων και Ηρακλείου.

ΠΗΓΗ: Ναυτεμπορική

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης