Σε νέες ρυθμίσεις οι οποίες ανοίγουν το δρόμο για την επίλυση μιας σειράς θεμάτων που αφορούν τη Ναυτιλία Μικρών Αποστάσεων, κατέληξε η Άτυπη Σύνοδος Υπουργών Μεταφορών και Ναυτιλίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έλαβε χώρα στην Αθήνα.
Ρυθμίσεις που αφορούν την  ανανέωση του στόλου των Μεσογειακών Πλοίων, τη στροφή για  φιλικότερα προς το περιβάλλον πλοία, τις μετατροπές υπαρχόντων πλοίων για χρήση είτε LNG είτε SCRUBER  και την  ευρύτατη εφαρμογή μέτρων που θα καταστήσουν τη ναυτιλία μικρών αποστάσεων περισσότερο  λειτουργική και ανταγωνιστική.
Η Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων εκπροσωπώντας  το EUROPEAN SHORTSEA NETWORK, του οποίου έχει την Προεδρία παράλληλα με την Ελληνική Προεδρία, χαιρετίζει την Ανακοίνωση της Άτυπης Συνόδου και τις σημαντικότατες αποφάσεις της:
«Είναι η πρώτη φορά που η Ναυτιλία Μικρών Αποστάσεων λαμβάνει τη θέση που της αρμόζει στα πλαίσια της Κοινοτικής Ναυτιλιακής Πολιτικής και οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι αυτό οφείλεται κατά μεγάλο ποσοστό, στην πρωτοβουλία και στις προσπάθειες του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, καθιστώντας την Ελληνική Προεδρία ουσιαστική και επιτυχή» επισημαίνει ο  πρόεδρος της ΕΕΝΜΑ Χαρ.Σημαντώνης.
«Με δεδομένο ότι τα συμπεράσματα αυτά της Άτυπης Συνόδου θα ενσωματωθούν στα συμπεράσματα της Επίσημης Συνόδου στα τέλη Ιουνίου, προσβλέπουν σε μία υλοποίηση των στόχων που τέθηκαν κατά την περίοδο 2014 – 2020, εις τρόπον ώστε να ενισχυθεί η ενδοκοινοτική μεταφορά φορτίων διά θαλάσσης και να υπάρξουν ευεργετικές επιπτώσεις στο περιβάλλον», προσθέτει.
newmoney

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης