ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δόθηκε στην δημοσιότητα η εγκύκλιος για την «Χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σε ορισμένες κατηγορίες άνεργων ναυτικών λόγω εορτών Πάσχα 2013».

          Το Υπουργείο Ναυτιλίας με απόφαση εξαιρεί από την εγκύκλιο για  την καταβολή του επιδόματος, τους ναυτεργάτες που φοιτούν στο ΚΕΣΕΝ, στο Ειδικό Τμήμα Γ’ Μηχανικών στον Ασπρόπυργο και στη Σχολή Θαλαμηπόλων στους οποίους μέχρι και το 2012 καταβαλλόταν κανονικά.

          Αυτή η αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του έχει δημιουργήσει τις στρατιές των ανέργων χωρίς κοινωνικοασφαλιστική προστασία για όλους, ελάχιστοι έχουν το δικαίωμα με βάση τις προϋποθέσεις να πάρουν ακόμα και το πενιχρό δώρο του Πάσχα των 235 ΕΥΡΩ για άγαμους και 300 ΕΥΡΩ για έγγαμους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

          Καταγγέλλουμε την απόφαση του Υπουργείου Ναυτιλίας για τον αποκλεισμό των ναυτεργατών του ΚΕΣΕΝ, στο Ειδικό Τμήμα Γ’ Μηχανικών στον Ασπρόπυργο και της Σχολής Θαλαμηπόλων από το δώρο του Πάσχα.

          Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους να ακυρώσουμε στην πράξη με τους αγώνες μας τα αντεργατικά μέτρα του Πολυνομοσχεδίου για την «Ανασυγκρότηση του ΥΝΑ» που ψηφίστηκε στη Βουλή.

          Προετοιμάζουμε με συσκέψεις, πολύμορφες πρωτοβουλίες, σε κάθε χώρο δουλειάς, στις Σχολές, την Απεργία για την 1η Μάη.

          Οι εξεγέρσεις των εργατών του Σικάγο μας δείχνουν το δρόμο, με οργάνωση – συσπείρωση δυνάμεων να απαντήσουμε με ακόμα πιο αποφασιστικούς, μαζικούς αγώνες για την υπεράσπιση των συμφερόντων της εργατικής λαϊκής οικογένειας.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

§   ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

§   ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»

§   ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΉ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης