Ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός; Ποιοι θα μπουν στο νέο κυβερνητικό σχήμα; Θα έχει μέσα Πασόκους και “Κουβελαίους”; Και ποιον θα βάλουμε στο Υπουργείο Ναυτιλίας; Αυτά είναι τα “φλέγοντα” ερωτήματα που αφορούν τον κόσμο. Τώρα αν ο τουρισμός μας, η βαριά μας δηλαδή βιομηχανία “βυθίζεται” και αν και είμαστε στο καλοκαίρι πια, οι κρατήσεις έχουν πάρει την κάτω βόλτα, είναι …άλλο θέμα.
 
Πάνω από 20% είναι μειωμένες οι κρατήσεις σε ελκυστικούς ακτοπλοϊκούς προορισμούς για τα επόμενα Σαββατοκύριακα σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις το ποσοστό αυτό φθάνει μέχρι και το 70%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, πέραν της πτώσης της κίνησης, “αγκάθι” αποτελεί ακόμη για τον κλάδο η καθυστέρηση στην έγκριση όλων των δρομολογίων για το φετινό καλοκαίρι από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) το οποίο είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσει και πάλι την προσεχή Παρασκευή 22 Ιουνίου.

Όπως τονίζουν ακτοπλοϊκοί και τουριστικοί παράγοντες, είναι αδιανόητο να μην έχουν εγκριθεί τα δρομολόγια για το καλοκαίρι τη στιγμή που η τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει για τα καλά.

Από την άποψη αυτή κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντική, κρίσιμη, αλλά και χρήσιμη, η προσεχής συνεδρίαση του ΣΑΣ, η οποία βέβαια θα πραγματοποιηθεί σχεδόν ταυτόχρονα με την ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα πρέπει όμως να επισημανθεί ότι οι αποφάσεις του ΣΑΣ έχουν γνωμοδοτικό χαρακτήρα και επιτρέπουν στις ακτοπλοϊκές εταιρείες να προχωρήσουν τον προγραμματισμό των ενεργειών τους εν όψει των οριστικών εγκρίσεων από τον αρμόδιο κάθε φορά υπουργό.

 
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης