Το μείζονος σημασίας θέμα για τον τουρισμό, καθώς η εν λόγω δραστηριότητα αποτελεί εκ των πυλώνων του, για τις οικονομίες της νησιωτικής χώρας, αλλά και κατ ουσία για την ίδια την «συνοχή» της χώρας, θα έχει να αντιμετωπίσει η ηγεσία του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, είτε ως αυτόνομου υπουργείου είτε όχι.

 Τα μηνύματα της κρίσης, το μέγεθος της οποίας τώρα φαίνεται σε όλη της την έκταση, και μάλιστα επιδεινούμενα από την μειωμένη επιβατική κίνηση, είχε προ διετίας σχεδόν προδιαγράψει το τμήμα εκείνο του χρηματοπιστωτικού συστήματος που ασχολείται με την ακτοπλοΐα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Και το οποίο είχε παρουσιάσει ξεκάθαρα τις στρεβλώσεις που έχει δημιουργήσει το υφιστάμενο μέχρι σήμερα πλαίσιο που διέπει την ακτοπλοΐα σε «πείσμα» των επισημάνσεων του ότι απαιτείται ευελιξία πολιτικής.

 Και τα μηνύματα της αγοράς επίσης σαφή. Σύμφωνα με τα στοιχεία πάνω από 20% είναι μειωμένες οι κρατήσεις σε ελκυστικούς ακτοπλοϊκούς προορισμούς για τα επόμενα Σαββατοκύριακα σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις το ποσοστό αυτό φθάνει μέχρι και το 70%. 

 Πέραν δε της πτώσης της κίνησης, “αγκάθι” αποτελεί ακόμη για τον κλάδο η καθυστέρηση στην έγκριση όλων των δρομολογίων για το φετινό καλοκαίρι από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) το οποίο είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσει και πάλι την προσεχή Παρασκευή 22 Ιουνίου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Πηγή: theseanation.gr

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης