ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ώρα που, λόγω της κατάργησης της μετενέργειας, χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα βρίσκονται αντιμέτωποι με το ορατό ενδεχόμενο της μείωσης του μισθού τους, καθώς λήγουν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, οι Ακτοπλόοι «κάνουν την έκπληξη». Και καλούν αυτοί την ΠΝΟ σε διάλογο για την κύρωση νέας ΣΣΕ!
Βεβαίως, μένει να φανούν οι προθέσεις του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας σε ότι αφορά τις προτάσεις τους για τις αμοιβές των ναυτικών, πλην όμως και μόνο η κίνηση τους να προκαλέσει συνάντηση, λίγα 24ωρα πριν λήξει η προηγούμενη ΣΣΕ δείχνει ενδιαφέροντα αντανακλαστικά.

Η πρόσκληση απευθύνθηκε με επιστολή του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) προς τον Γενικό Γραμματέα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) Γιάννη Χαλά.

Η συνάντηση για τις διαπραγματεύσεις αναμένεται να γίνει την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία του Συνδέσμου στην Ακτή Μιαούλη, στον Πειραιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως υπενθυμίζει σε ρεπορτάζ του το « tovima.gr» η υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ήταν ένα από τα βασικά αιτήματα της πρόσφατης κινητοποίησης των ναυτεργατών. Μάλιστα την περίοδο των απεργιών ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης είχε καλέσει τους ακτοπλόους να συμβάλουν στην εκτόνωση της κρίσης και τότε πηγές του υπουργείου ανέφεραν ότι το προεδρείο του ΣΕΕΝ είδε θετικά την προτροπή του υπουργού για την έναρξη διαπραγματεύσεων με τους ναυτεργάτες για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
Επίσης ο κ. Μουσουρούλης είχε αναφέρει στους εκπροσώπους των ναυτεργατών πως είχε συμβάλει στο να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα στα πληρώματα που τους οφείλονται χρήματα σε δύο δόσεις. Το θέμα αυτό ενδέχεται να συζητηθεί στη συνάντηση της Πέμπτης.

portnet

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης