Τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο της ακτοπλοΐας συζήτησαν κατά τη συνάντηση που είχαν την Παρασκευή ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) Μιχάλη Σακέλλη.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης έχει χαρακτηρίσει βασική προτεραιότητα του υπουργείου την αντιμετώπιση των θεμάτων της ακτοπλοΐας, γνωρίζοντας τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες του κλάδου, και, όπως λέει, βασικός στόχος είναι το καλοκαίρι να μη δημιουργηθεί αναταραχή στα δρομολόγια, ώστε να υπάρξει απρόσκοπτη μετακίνηση Eλλήνων και αλλοδαπών τουριστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, ο κ. Βαρβιτσιώτης δεσμεύθηκε για τη λεπτομερή εξέταση όλων των αιτημάτων που θα βελτιώσουν τις προοπτικές βιωσιμότητας της ακτοπλοΐας και δήλωσε: «Η ελληνική ακτοπλοΐα αποτελεί βασικό πυλώνα της συγκοινωνιακής συνέχειας του νησιωτικού μας χώρου. Η ενίσχυσή της αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την αξιοποίηση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της χώρας μας και συνιστά προτεραιότητα για την πολιτική του υπουργείου».

Επίσης, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων (Short Sea Shipping) και συγκεκριμένα τα ζητήματα της ελαστικοποίησης των συνθέσεων για πλοία κάτω των 3.000, ώστε να σταματήσει η φυγή τους από το εθνικό νηολόγιο, καθώς και της εξασφάλισης θέσεων εργασίας για τους Έλληνες ναυτικούς συζήτησε ο υπουργός Ναυτιλίας με τον πρόεδρο της Ένωσης Εφοπλιστών Μικρών Αποστάσεων Χαράλαμπο Σημαντώνη.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε την αναγκαιότητα για αύξηση της ανταγωνιστικότητας στον κλάδο της Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων. «Θα είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία. Στόχος μου είναι η ελληνική σημαία να καταστεί ανταγωνιστικότερη και να υπερισχύσει στις θάλασσες τις Μεσογείου και της Ευρώπης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

πηγή: tovima.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης